Title of a News Article

İşte Facebook'un yeni adı...

İşte Facebook'un yeni adı...
banner206

Facebook adını değiştirerek Meta oldu. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, daha önce basına sızan isim değişikliğini doğruladı. Zuckerberg ayrıca Facebook'un gelecek 10 yılda geliştireceği sanal evren metaverse'ü tanıttı. Şirketin Horizon adındaki sistemi henüz kullanıcıya açılmasa da uzun süredir geliştiriliyor. Facebook sadece AB içerisinde 10 bin mühendis alacak ve 10 milyar dolardan fazla yatırım yapacak. Horizon'ın seneye kullanıcıyla buluşması bekleniyor.

Habertürk'te yer alan bilgiye göre Facebook Inc.’nin atlındaki Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger ve Oculus VR, artık “Meta” markası altında konumlandırılacak.

Yeni adı “Meta”yı duyuran Facebook, sanal evreni metaverse platformunu tanıttı. Facebook’un adlandırıldığı metaverse platformunun adı Horizon oldu.

YENİ EVRENİNİ TANITTI: HORIZON

Facebook Connect 2021 etkinliğinde konuşan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, internetin yeni formu olarak da adlandırıldığı metaverse platformunlun adı Horizon oldu.

Fiziksel dünya ile dijital dünyayı, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri ile bir arada deneyimlemeye odaklanan Horizon, Horizon Home, Horizon Worlds, Horizon Workrooms gibi platformlardan oluşacak. Horizon Marketplace üzerinden sanal ürün satışının da yapılacağı Facebook’un metaverse’ünde NFT’ler (benzersiz dijital varlık) de yer alacak.

Horizon platformunda, oyun, spor, konser, parti ve ofis gibi sosyal hayatın hemen hemen her alanına yönelik sanal evrenler (metaverse) yer alacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195