Title of a News Article

İşte HRÜ'deki seçim sonuçları…

İşte HRÜ'deki seçim sonuçları…
banner206
Harran Üniversitesinde rektör adayı belirleme seçimi tamamlandı. 11 Adayın yarıştığı seçimden 96 oy alan Mehmet İriadam birinci oldu.  

UĞUR BUDAK

Harran Üniversitesinde sabah saat 09.00’da başlayan rektörlük seçimleri saat 15.00’te sona erdi. 11 rektör adayının yarıştığı seçimlerde, 420 kişi oy kullandı. Oy sayımının ardından seçimin birincisi 96 oy alan Mehmet İriadam oldu. Diğer adaylardan ise Abuzer Pınar ve Gürbüz Aksoy 67, Abdullah Ekinci 62, Ramazan Taşaltın 58, Ali Seyrek 19, Nihat Dilsiz 17, Bekir Erol Ak ve Zeynep Şimşek 9, Mehmet Şimşek ve Ayşe Yıldız Pakyürek 2 oy aldı. Kullanılan 9 oy geçersiz sayılırken,  3 oy ise başka isimlere  çıktı.

Bu sonuçlara göre seçimde ilk altıya giren Mehmet İriadam, Abuzer Pınar, Gürbüz Aksoy, Abdullah Ekinci, Ramazan Taşaltın ve Ali Seyrek’in isimleri YÖK’e bildirilecek. YÖK de, 20 Mart’a kadar bu isimlerden üçünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak. Erdoğan ise, kendisine iletilen üç isimden birini Harran üniversitesi Rektörü olarak atayacak. 


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 17:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ogr uyesi
Ogr uyesi - 9 yıl Önce

Siralama onemli degildir adaylar belirlenmis oldu. Prof Dr Ali Seyrek veya Prof Dr Ramazan Tasaltin rektorlugun en buyuk adayidir !

SIRADAKİ HABER

banner195