Title of a News Article

İşte Nihat Çiftçi’nin verdiği ilk talimat…

.

İşte Nihat Çiftçi’nin verdiği ilk talimat…
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ‘Darbe Girişimi’ni duyar duymaz Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar’ı arayarak, bütün birimlerini dikkatli olmaları konusunda uyardığı ortaya çıktı. 

Türkiye, geçen Cuma akşamı TSK bünyesindeki FETÖ’cü askerlerin ‘Darbe Girişimi’yle sarsılırken, bu olaylar esnasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin ne yaptığı merak konusuydu. Bu merak edilen konuya Urfastar ulaştı. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için Ankara’da bulunan Başkan Çiftçi’nin, ‘Darbe Girişimi’ni duyar duymaz Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar’ı aradığı öğrenildi. Çiftçi, Açar’a ‘Darbe Girişimi’ne karşı Büyükşehir Belediyesindeki tüm birimlerin uyarılması gerektiğini söyledi. 

Bu talimatın ardından Genel Sekreter Abdulkadir Açar, Cuma gecesi saat 00.08’de tüm birimlerine “Değerli arkadaşlarım; Tüm arkadaşlarımızın kendilerine bağlı birimleri uyarmaları ve görevlerinde en ufak bir aksaklığa mahal vermemelerini önemle rica ederim” mesajını gönderdi.

Ertesi günde birimlere ikinci uyarıyı yapan Genel Sekreter Açar, mesajında şunları kaydetti;

“Değerli Arkadaşlarım

Dün akşamdan bu yana meydanlarda sergilediğiniz duruş, fedakarlık ve hassasiyetinize kurumum adına şükranlarımı sunuyorum.

ANCAK

Olağanüstü bir dönem geçirmekteyiz.

Olası bilgi kirliliği, provokasyon öneme geçmek ve kaynaklarımızı etkin kullanabilmek adına;

Özellikle genel karar ve paylaşımlar;

Sayın Başkan'ımız ve şahsım tarafından yapılacaktır.

Kimden gelirse gelsin Sayın Başkan'ımızın veya benim talimatı ve teyidinden geçmeden kesinlikle hiçbir mesaj yayınlanmayacak ve hiçbir önemli karar verilmeyecek ve uyulmayacaktır!..

Unutmamalıyız ki;

Olağanüstü hal en az üç gün daha devam edecektir.

Birimlerdeki görev aksaklığına ve güvenlik zafiyetine asla müsaade etmeyeceğiz

GEREĞİNİ ÖNEMLE RİCA EDERİM.”

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195