Title of a News Article

İşte Urfa'da 'FETÖ' soruşturmalarının bilançosu...

.

İşte Urfa'da 'FETÖ' soruşturmalarının bilançosu...
banner206

FETÖ/PDY kapsamında Şanlıurfa’da Bin 877 kişi hakkında soruşturma yapılırken, bunlardan 743 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

UĞUR BUDAK
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma yapılanların ayrıntıları ortaya çıktı. Urfastar’ın aldığı bilgiye göre; 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PYD’ye yönelik hummalı ve titizlikle yürütülen soruşturmada bugüne kadar Bin 877 kişi hakkında soruşturma yapıldığı ve  bunlardan 743’ünün tutuklandığı öğrenildi. 

 

155 Kişi firari

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında arama kararı bulunan 155 kişinin de firari olduğu belirtiliyor. Soruşturma kapsamında 86 kişi serbest kalırken, 515 kişi de adli kontrol şartı ile bırakıldı, 285 kişi de adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Ayrıca hakkında kamu davası açılan 681 kişi ile ilgili de  takipsizlik kararı verildi. 

269 Polis tutuklandı

Öte yandan tutuklananlardan 269’u polis, 67’si asker, 54’ü hakim-savcı, 15’i öğretim üyesi, 5’i avukat ve 333’ü de diğer meslek gruplarından oluşuyor. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 08:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
takipsizlik
takipsizlik - 7 yıl Önce

kaç kişi hakkında takipsizlik verilmiş? yukarıdaki açıklamalarda devrik ve eksik cümle var .

katılıyorum.
katılıyorum. @takipsizlik - 7 yıl Önce

evet, açıklamada eksik cümle var ..ne dediği anlaşılmıyor ..

Vatandaş
Vatandaş - 7 yıl Önce

Biran önce mahkemeye sevk edilmeli suçlu suçsuz belirlenmeli

Hakkaniyet
Hakkaniyet - 7 yıl Önce

Eğer bunlar haksız iseler zaten belalarını buldular, yok eğer bu insanlara haksızlık yapılıyorsa ahirette bu zulmedenlerin vay haline...

kime verilmiş.
kime verilmiş. - 7 yıl Önce

takipsizlik kararı kime verilmiş...ya da daha verilecek mi ? urfada takipsizlik alan kişileri duymadım .

SIRADAKİ HABER

banner195