Title of a News Article

İşte yeni başkanı belirleyecek isim...

.

İşte yeni başkanı belirleyecek isim...
banner206

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, partisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayını belirlemek üzere cumartesi günü kente gelecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in milletvekili aday adayı olması nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından kamuoyu yeni büyükşehir belediye başkanının kim olacağını merak etmeye başladı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, partisinin başkan adayını belirlemek üzere cumartesi günü Şanlıurfa’ya gelecek. AK Parti İl başkanı, AK Partili belediye başkanları ve  belediye meclis üyeleri ile bir toplantı yapacak olan Gül’ün,

Urfa milletvekilleriyle de görüşme yapması bekleniyor. Gül, Büyükşehir belediye başkanı adaylarıyla da bir mülakat yapacak.

Bu arada görüşme yaptığımız Büyükşehir belediye meclis üyelerinin büyük bir kısmı, AK Parti grubunun adayı belirlemeden önce ön seçim yapılmasını istiyorlar. Ayrıca milletvekillerinin büyükşehir belediye başkanlığı konusunda tarafsız oldukları gözlemleniyor.

 

Beyazgül seçimi düşünüyor

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, bir yandan partiye gelen aday adayları karşılıyor bir yandan da belediye başkanlığı konusunu düşünüyor.

Beyazgül’ün Ak Parti ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri ile görüş alışverişi yaptığı öğrenildi.

İlçe belediye başkanları da, ilçelerle birlikte hareket edebilecek ve tüm ilçelere eşit bir mesafede duracak bir başkanın seçilmesini istiyorlar. Abdulhamit Gül’ün, 9 ilçe belediye başkanı ile özel görüşme yapması da bekleniyor. Bu görüşmede başkanların, belediye başkanlığı konusu ve 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için isim önerecekleri öğrenildi.

Gül’ün yapacağı değerlendirme toplantısının ardından büyükşehir belediye başkanı adayı kesinleşecek. Seçimin de bir hafta içerisinde yapılması planlanıyor.

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinin büyük çoğunluğunun AK Partili olmasından dolayı yeni başkanın da AK Partili olmasına kesin gözle bakılıyor. AK Parti’nin başkan adayları için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Belediye meclis üyeleri Ahmet İnan ve Ahmet Kaytan’ın ismi geçiyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 16:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
ağa
ağa - 9 yıl Önce

olursa ahmet inan olsun bakalım ş.urfamızlı o şahis nasıl hizmt edecek diğerleri fiyaskodur

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142