Title of a News Article

İşte yeni Süleymanşah Türbesinin yeri...

.

İşte yeni Süleymanşah Türbesinin yeri...
banner206

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriyeiçindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'ne bu sabaha karşı 'Şah Fırat Operasyonu' gerçekleştirilmesinin ardından, türbenin yeni yerini inşa çalışmaları başladı.Suriye toprakları içerisindeki Yukarı Eşme bölgesinde kazı çalışmaların devam ettiği görülürken, bu bölgenin de PKK'nın Suriye kanadı olan YPG kontrolünde olduğu belirtildi.



Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda Süleyman Şah'ın naaşı ve buradaki Saygı Karakolu'nda görevli askerler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gece yarısı Türkiye'ye getirildi. Naaşın yeni yeri olarak da Suriye sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Eşmeköyüne 150 metre uzaklıkta bulunan ve bu ülkenin sınırları içerisinde yer alan YukarıEşme bölgesinin belirlendiği iddia edildi. Tankların konuşlandığı bölgede, jandarma ve istihbarat ekiplerinin de güvenlik önlemlerini sıklaştırdığı görüldü.



Şanlıurfa Valiliği tarafından askeri yasak bölge ilan edildiği belirtilen alanda görüntü alınmasına da güvenlik güçleri müsaade etmedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195