Title of a News Article

İtfaiye erleri 24 saat hazır bekliyor

 İtfaiye erleri 24 saat hazır bekliyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda çalışan erler, 7 gün 24 saat kentte oluşabilecek yangın ve doğal afetlere karşı daima hazır bekliyor.

İtfaiye erleri, belki de  fedakarlık azim ve cesaret isteyen mesleklerin başında geliyor. Bayramlarda tatil yapamayan, hafta sonları ailesiyle geçiremeyen 'Alo 110' çalışanları mesleklerini tüm zorluklara karşı icra etmeye çalışıyorlar.

Onları, yangına  müdahale ederken,  trafik kazasında sıkışan canlıyı kurtarmaya çalışırken, doğal afetlerde mahsur kalanları kurtarmaya çalışırken görebiliriz.  Hayatın en zor anlarında bize en yakın olanlardır itfaiye erleri.

Sabahın erken saatlerinde gurup amirliğine gelen itfaiye erleri ilk olarak araçların bakım ve onarımını gözden geçiriyor.

Dinlenme salonundan Alo 110 'dan gelecek anonsu bekleyen erler, kendilerine verilen ihbara  bazen ellerindeki son lokmayı, bazen de içtikleri bir bardak çayı bırakıp hızlı şekilde çıkıyorlar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Halil Kırmızı, 2015 yılının ilk çeyreğinde bin 200 vakaya anında müdahale ettiklerini söyledi.

Yaz ayların yaklaştığını buna bağlı olarak vatandaşların  anız yangınlarına karşı duyarlı olmaya davet eden Kırmızı, söz konusu yangınların bölgede yaşayan hayvan ve bitkilere ciddi zararlar verdiğini vurguladı.

Asılsız ihbar konusunda ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Kırmızı, şunları söyledi:

"Şanlıurfa'da bu yıl yağışların bol olmasından dolayı, yabancı otların çoğunlukta olduğu görünmekte. Vatandaşlarımızın ve gerekli kamu kuruluşlarının da kendine düşen görevi yapması gerekmekte. gerekli önlemlerin alınmasıyla birlikte  oluşabilecek yangınların önüne geçmiş olucağız. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte önlem alınması güçleşecek olup şuanda tarım sezonu başında alınması gerekmektedir, bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195