Title of a News Article

İyileştirme bekliyorlar...

İyileştirme bekliyorlar...
banner206

Kuşkusuz Korona Virüsüne karşı en çok mücadele edenler sağlık çalışanları ve onlara yardımcı olan diğer personeller. Doktorundan hemşiresine, bilgi işleminden, güvenliğe ve temizlikçisine kadar hastanede bu süreçte zorlu bir tempo yürüten diğer sağlık personelleri de maaşlara yapılacak olan iyileştirmeden faydalanmak istiyor.

Özbüro İş Sendikasına bağlı birçok personel, seslerini duyurmak istiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam yapmış olduğu açıklamalardan sonra bir araya gelen binlerce bilgi işlem, güvenlik ve temizlik personeli, 'bizlerde risk altındayız. Koronayla bizlerde mücadele ediyoruz. Hemşirelerimiz, doktorlarımız kadar bizlerde bu tehditle yakından savaşıyoruz.' diyerek, yapılacak olan iyileştirmenin kendilerine de uygulanmasını istediler. 

Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan hastane personelleri şu mesajla yetkililere seslendiler;

"Sn Bakanım Fahrettin Koca;

Sağlık camiası sadece doktor ve hemşireden “657” ibaret değildir.

Sağlıkta tüm risklerle karşı karşıya kalan halkla ilişkilerden,

Veri hazırlamaya,
Tıbbi sekretere,
Temizlikten,
Güvenliğe kadar diğer çalışanların varlığını unutursanız bu savaşı kazanamayız..
Basın açıklamanızda ek ödeme ile ilgili yaptığınız bu ayrım bakanlığımıza yakışmamış;

En önde riske maruz kalan 4/D Sürekli işçi arkadaşlarımız görmezden gelinmiştir….
Bu itibarla işçi memur ayrımı yapmaksızın tüm çalışanları kapsayıcı bir düzenlemenin .derhal hayata geçirilmesi elzemdir.
Aksi halde iş barışının bozulacağı aşikardır, bizlerin cansiperane bir şekilde çalışırken üvey evlat muamelesi görüyor olması kabul edilebilir bir durum değildir."
Yapmış olduğunuz basin açıklamasının ardından tüm sürekli işçi kadrosunda görev yapan arkadaşlarımızın moral ve motivasyonu bozulmuştur. Biz eşitlik istiyoruz fazlasını değil."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195