Title of a News Article

Jandarmanın gurur günü...

.

Jandarmanın gurur günü...
banner206
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Şanlıurfa  İl Jandarma Komutanlığınca sade bir tören yapıldı. jandarma sosyal tesislerinde gerçekleşen törene  Şanlıurfa Vali Vekili soner Zeybek, 20.Zırhlı Tugay Komutan Vekili Albay Taner Nazmi Sözen,Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,Harran üniversitesi Rektörü Prof.Dr.i.Halil Mutlu,Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Adalet komisyon Başbakanı Mustafa Gürbüz,ŞUSKİ Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu, ŞUTSO  Başkanı Sabri Ertekin, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, çok sayıda davetli ve askeri erkan ile aileleri katıldı.


saygı duruşunun ardından Jandarma Genel komutanı org. Genr. servet Yörük'ün jandarmanın 175.yıl mesajı okundu. Jandarmanın 175.yıl kutlamalarının ev sahibi Albay Selman kömürcü'de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Jandarmanın 175. yıl kutlamalarından dolayı  büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Albay Kömürcü' 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel komutanlığı  kuruluşundan bugüne, yüce Milletimizin engin sevgi ve güvenini kazanmış Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, Milletimizin  huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönünde ki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Milletimizin bize olan bu tevecühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz'dedi.  Jandarma, günlük yaşanın her anında ülkemizin en ücra köşesinde bile, gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden milletimizin hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya da devam edeceğini ifade eden Albay  Selman Kömürcü,Tüm Personelimiz görevlerini icra ederken ve  hizmetleri yürütürken kanunları ve nizamları esas almakta ve her türlü çözüm ve tedbirleri hukuk düzeni içinde bulmaktadır. Yurdumuzun her köşesinde ,Milletle iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda TSK'nın halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşın hak ve özgürlüklerine saygılı onun memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen, suç ve suçlulukla mücadelede modern teknolojnin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli Ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret,aziz ve inancı içerisindedir.'şeklinde konuştu. 
İl Jandarma Alay komutanı Albay Selman Kömürcü'nün  konuşmasının ardından ilkokulları  arasında düzenlenen Jandarma konulu Şiir,kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini  takdim edilirken, Şanlıurfa'da görevli olup başka illere tayinleri çıkan 75 personele ise hizmetleri anısına plaket verildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195