Title of a News Article

Kabağın sanatla buluşması

Kabağın sanatla buluşması
banner206

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kabak ustası Feraç Baş’ın su kabağından yaptığı sanat eserleri görenleri hayrete düşürüyor.

Ceylanpınar ilçesinde araziden topladığı su kabaklarını çeşitli işlemlerden geçirip onları adeta birer sanat eseri haline dönüştüren kabak ustası Feraç Baş (49), “Daha önce folyo sanatına ilgi duymuştum. Fakat su kabağının daha fazla ilgi gördüğünün farkına varınca su kabağını işleyerek onları birer sanat eseri haline getirmeyi başardım” dedi.

Su kabağı sanatının oldukça zor bir o kadar da sabır istediğini ifade eden Baş, “Su kabaklarını birer sanat eseri haline getirene kadar oldukça zorlu bir süreç içerisinde çalışıyoruz. Öncelikle su kabaklarını güneş önünde kurutup ardından kabağın kabuğunu soyuyoruz. Kabağın altını kesip içerisinde bulunun suyu dışarıya çıkarıyoruz. Güneşte kuruyan kabakları çeşitli işlemlerin ardından birer sanat eseri haline getiriyoruz. El edilen ürünleri internet üzeri satışa çıkarıyoruz. Tarafıma sağlanacak destek halinde su kabağı ile ilgili kurslar verebilirim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195