Title of a News Article

Kabine toplantısı bugün...

Kabine toplantısı bugün...
banner206

Yeni yılın ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde yapılacak olan toplantının ana gündem maddesi normalleşme sürecine geçilip geçilmeyeceği olacak.

Toplantıda, son 6 haftadır gerçekleşen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının vaka sayılarına yansıması masaya yatırılacağı öğrenilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ise alınan tedbirlerin koronavirüs tablosuna yansıması ve aşının incelenme süreci hakkında bir sunum yapması planlanıyor.

Bu kapsamda toplantıda, vaka sayılarındaki düşüşle beraber normalleşme sürecine geçilip geçilmemesi konusunda değerlendirmeler olacağı öngörülüyor. Toplantıda ayrıca Bakan Koca, yerli aşı çalışmalarında gelinen son durumu da anlatacak.

AB ile açılan yeni sayfanın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde AB Dönem Başkanlığını yürüten Portekiz'in başkenti Lizbon'da yaptığı ziyaretle ilgili toplantıda değerlendirme yapacağı belirtiliyor.

Toplantıda, yeni ABD başkanı Joe Biden döneminde atılacak adımlar da gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından çalışılmaya başlanan ekonomi ve hukukta yapılacak reformlar da toplantının bir diğer konu başlıkları arasında

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195