Title of a News Article

Kaçar, 400 yataklı hastaneyi inceledi

Kaçar, 400 yataklı hastaneyi inceledi
banner206

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde inşaatı devam eden hastaneyi gezerek incelemelerde bulunan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar ve beraberindeki heyet, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekili Kaçar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen ve sağlık kurumları yöneticileri Eyyübiye 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunup bilgi aldı. Kaçar, yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'ya Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımlarından biri şu an Eyyübiye ilçesinde yapımı devam 400 yataklı devlet hastanesidir. Burada şu an üç ayrı hastanenin inşaatı devam ediyor. Bunlardan bir tanesi ağız ve diş hastanesi, Eyyübiye, Akçakele ve Harran ilçelerimizin toplam nüfusuna hitap edebilecek, Türkiye'nin en modern ağız ve diş hastanelerinden biri olma özelliğine sahip. Bu hastanemiz mayıs ayı itibariyle tam teşekküllü olarak faaliyete açılacaktır. Diğer hastanelerimiz genel devlet hastanesi, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesidir. Bu hastane eklerle beraber yaklaşık 700 yataklı yani Şanlıurfa'daki en büyük sağlık kuruluşu olacak ve Ağustos ayında hizmete açılacaktır. Eyyübiye ilçesinde hizmet verecek olan bu hastane M. Akif İnan Devlet Hastanesi'nin yaklaşık 2,5 katı olacaktır" dedi.

Kaçar, Harran Üniversitesi 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Karaköprü ilçesindeki Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'nin de Mayıs ayı içerisinde hizmete açılacağının müjdesini verdi. Bu yatırımlarla Şanlıurfa Türkiye'de yatak kapasitesi itibariyle kendine yetebilen birkaç ilden biri haline dönüşecek. Bin 700 yataklı şehir hastanesinin ihale sürecinin başladığını da dile getiren Kaçar, Mayıs ayında temelinin atılacağını söyledi.

Yapılan bu yatırımların sadece Şanlıurfa'nın değil çevre illerinde sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade eden Kaçar, beraberindeki heyet ile inşaatı devam eden hastaneyi gezdikten sonra yetkililere ve çalışanlara teşekkür ederek bölgeden ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195