Title of a News Article

Kaçar ve Cevheri'den bayram mesajı

Kaçar ve Cevheri'den bayram mesajı
banner206

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaçar ve Mehmet Ali Cevheri, Ramazan bayramı dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Milletvekili Mahmut Kaçar: Bayram; basit çıkarların, kısır çekişmelerin, anlamsız kırgınlıkların insan benliğini kuşatan duvarlarını yıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde hoşgörü ve kardeşliğe tutunmanın manevi iklimidir. Bayramlar, aynı dinin, aynı inancın ikliminde bizleri birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren Rabbimizin insanlara ilahi armağanıdır. İdrak ettiğimiz Ramazan Bayramı, kuraklık çeken tüm insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarıdır. Farklı coğrafyalardan, farklı dillerden, farklı ırklardan, farklı yaşlardan ve farklı kültürlerden milyonlarca Müslümanın bu bayramda aynı sevinç etrafında halkalanması, sevgi kuraklığı çeken insanlığın merhamete yeniden kuşanması için büyük bir umuttur. Bu rahmet pınarı, dünyayı kana bulayan terör illetinin, ırkçılık ve ayrımcılığın, hizipçilik ve mezhepçiliğin, hak-hukuk tanımayan zalimlerin, savaş aktörlerinin iman ve duayla mağlup edilebileceğinin en güzel göstergesidir." dedi.

Bayramların bir fırsat günü olduğunu ifade eden Kaçar, “Ramazan bayramı bir fırsat günüdür. Bayram, anne baba duası almanın, ebeveyn gönlünü yapıp cennete açılan kapıdan girmenin fırsatıdır. Bayram, kimsesizlere kimse, çaresizlere çare, maddi durumdan yoksun olan vatandaşlarımızın dertleriyle de hemhal olmanın zamanıdır. Bu vesileyle tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyor, Müslüman coğrafyasında akan kan ve gözyaşının durmasını ve bütün din kardeşlerimizin bayram sevincini yaşayabilmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Terörle mücadelede şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri: Bayramlar, vatandaşlarımız arasında sevinç, coşku ve barış rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı ulvi bir atmosferdir.

Bu anlamda, idrak etmekte olduğumuz Ramazan bayramı insanları birbirlerine yakınlaştıran, kardeşlik duygularını pekiştiren önemli günlerden birisidir. Oruçla terbiye altına alınan bedenler ve nefisler, yüceliğin evrensel niteliklerini kuşanırlar. Sabrı, yardımlaşmayı, paylaşmayı, özveriyi öğrenirler.

Dünya nimetlerinin bir sınav olduğunu; gelip geçici olanın değil, kalıcı ve ebedi olanın insanı yücelttiğini anlarlar. Bayramlar, sabır ve emek sınavını kazanmanın bir müjdesidir. Bu müjde bayram sabahı gönülden gönüle, evlerden evlere taşınır; sokaklara, meydanlara taşar; müminlerin yüzünde ve sesinde hayat bulur.

Hataylı hemşehrilerimin, milletimizin, ve İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyor, bayramın bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2016, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195