Title of a News Article

Kaçtılar mı?

.

Kaçtılar mı?
banner206
Türkiye'nin PKK'ya karşı düzenlediği operasyonların istihbarat raporlarına göre, örgütün lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan İran'a, Cemil Bayık Suriye'ye kaçtı.

Türkiye'nin PKK'ya yaptığı hava ve kara operasyonlarının istihbarat raporlarına göre 300 PKK'lı öldürüldü, 500'e yakın PKK'lı ise yaralandı. Ayrıca raporda PKK'nın lider kadrosunda bulunan Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın Suriye'ye geçtiği bilgisi yer aldı.

 

KAMPLAR YÜZDE 80 ORANINDA HASAR ALDI

İstihbarat raporlarına göre PKK kampları büyük ölçüde tahrip oldu. Bombardımanların Kandil, Hakurk, Zap, Gara, Metina, Haftanin, Avaşin-Basyan kamplarına yüzde 80 oranında hasar verdiği raporlara yansıdı.

 

800 TERÖRİST 'SAVAŞ DIŞI' KALDI

Raporlara göre operasyonlarda 300'e yakın terörist öldürüldü, yaklaşık 500'ü yaralandı. Böylece 800 civarında teröristin "savaş dışı" kaldığı yazıldı.

 

KARAYILAN İRAN'A BAYIK SURİYE'YE

Örgütün lider kadrosundaki bazı isimler ise yer değiştirmek zorunda kaldı. Murat Karayılan'ın İran'a, Cemil Bayık'ın Suriye'ye geçtiği bilgisi raporlarda yer aldı.

 

EVLERİN ALTLARINDA TÜNELLER KAZILMIŞ

Raporlar göre, terör örgütünün kent merkezlerinde ve irili ufaklı sivil yerleşim yerlerinde çok sayıda silahlı militanı bulunuyor. Bu teröristlerin bulunduğu evlerin altlarında tüneller kazıldığı, bazı evlerin bu tüneller yoluyla birbirine bağlandığı rapor ediliyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MUHTARLARA MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerin evleri kullandığına dikkat çekti ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, muhtarlar seslendi: "Hangi evde kim var, nedir ne değildir. Benim muhtarım bunu gelecek, orada kaymakamına, valisine emniyet müdürüne bildirecek."

 

ÖRGÜT KARADENİZ'E YÖNELİK YENİ YAPILANMA İÇİNDE

İstihbarat raporlarında da Şırnak ve civarındaki gelişmelerin hassasiyetle takip edildiği belirtiliyor. Karadeniz ve Ağrı yöresi dağlarına yönelik yeni bir yapılanma içinde olan örgütün, bu bölgelerdeki faaliyeti de yakından takip ediliyor. Raporlarda, bu bölgelerde PKK'nın amaçlarına yönelik güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere yer veriliyor.

(Kaynak: CNNTÜRK)

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195