Title of a News Article

Kadın cinayetine kurban giden Bahar için oturma eylemi

Kadın cinayetine kurban giden Bahar için oturma eylemi
banner206

Şanlıurfa'da, 3 Aralık Cumartesi günü kardeşi Yekte Hezer (24) tarafından pompalı tüfekle sokak ortasında öldürülen Bahar Hezer (26) için bugün oturma eylemi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya geldiği gün Karaköprü ilçesinde yaşanan acı olayda Mimar Bahar Hezer ruhsal psikolojik sorunları olduğunu ileri sürülen kardeşi Yekta Hezer tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Henüz acısı taze olan TMMOB Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi kadın mimar Bahar Hezer için bugün bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek oturma eylemi yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği önünde toplanan kalabalık burada basın açıklaması yaparak kısa bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Çalışma Grubu Başkanı Elif Erdem topluluk adına basın açıklamasını okuyarak, 'Ne yazıkki 3 gün çok kıymetli kadın arkadaşımızı erkek cinayetine kurban verdik. Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününün üzerinden henüz 10 gün geçmişken biz kadınlar olarak bir kişi daha eksilmeye tahammülüz yok derken, bir meslektaşımızı, bir kadın arkadaşımızı kadın cinayetine kurban verdik. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi Bahar Hezer 3 aralık günü güpegündüz sokak ortasında erkek şiddeti tarafından sırtından vurularak katledildi. Şehrimizde güvenlik önlemlerinin alındığı birgün de sokak ortasında bir kadın katledildi. Tekrar gördük ki hiç bir koruma önlemi kadınları korumak için seferber edilmiyor. Kadınların can güvenliğinden sorumlu olan siyasi iktidar sadece kendisini korumuş durumda ve ne yazık ki 3 gündür Şanlıurfa'da ki mülki amirler ve seçilmiş idarecilerden tek bir ses bile duymadık. Bir ablayı, kardeşi, çocuğu, kadını, bir bireyi bir erkek öldürdü. Bizler bu şehrin kadınları, kadın mühendisleri, mimarları, şehir plancılarıyız. Devletin tüm mekanizmaları ve tüm yetkili bireyler üzerine düşeni yapmalı. Erkek Adaleti değil gerçek adalet istiyoruz. Takılan kravatlara yapılan indirimlere artık tahammülümüz yok. Şiddetin her türlüsünün karşısında yer alacağız." Dedi.

Açıklama esnasında kalabalık topluluk hep bir ağızdan, 'Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz', 'Erkek Adaleti Değil, Gerçek Adalet' sloganları attılar.

Yapılan açıklama sonrası kalabalık bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195