Title of a News Article

Kadına erkek, erkeğe kadın yazdılar!

 Kadına erkek, erkeğe kadın yazdılar!
banner206

Ülkelerindeki karışıklıklardan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli 28 kişilik 5 aile, 2 odalı bir evde yaşayarak, hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Komşularının yardımıyla gıda ihtiyaçlarını karşılayan Suriyelilerden kadın Abira ile erkek Ahmet Şihan, kendilerine verilen mülteci kimliklerinde cinsiyetleri yanlış yazıldığı için sağlık imkânlarından yararlanamadıklarını söyledi.

Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak 1 yıl önce Şanlıurfa’ya gelen ve Sırrın Mahallesindeki iki odalı bir eve yerleşen 28 kişilik 5 aile, hayırsever vatandaş Muharrem Mermer ve komşularının yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Çoğu çocuk ve kadın olan Suriyeli aile erkeklerin iş bulamaması nedeniyle zor günler yaşıyor. Komşularının verdikleri gıda maddeleri ile yemek ihtiyaçlarını karşılayan aile devletten yardım bekliyor.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli Lebebidi ile Şıhan ailesine Suriyeli misafirler Koordinasyon Merkezi tarafından 18 yaşındaki Abira’ya erkek kimliği verilirken, 19 yaşındaki Ahmet Şihan’a ise kız kimliği verildi.

Kimliğin cinsiyet bölümünde kadın erkek, erkeğe ise kadın yazılması nedeniyle aile sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Yaklaşık 1 yıl önce Şanlıurfa’ya yerleştiklerini belirten 19 yaşındaki Ahmet Şihan, “Komşularımızın yardımlarıyla geçiniyoruz. Evimiz kira bu iki odalı evde 5 aile toplam 28 kişi yaşıyoruz. Benim kimliğe cinsiyet olarak kadın yazmışlar bunu değiştirmek istiyorum ama değiştirmediler kadın yazılması hoş değil. Hastanede tanıdık olursa tedavi oluyorum yoksa doktor bakmıyor” dedi.

8 aylık bebeğiyle 5 kişilik ailenin kaldığı evde yaşamını sürdüren 18 yaşındaki Abira Lebebidi  isimli kadın ise kimlik kartında erkek olarak gözüktüğü için hastaneye gidemediğini söyledi. Tercüman aracılığıyla sorunlarını anlatan Lebebidi, “Yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum çocuğum var hastaneye gidemiyorum” diye ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195