Title of a News Article

Kadınlar günü’nde açıldı

.

Kadınlar günü’nde açıldı
banner206

Haliliye Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Devteşti Mahallesi’nde Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi açtı. Merkezin açılışında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak ellerine geçen tüm imkanları kadınların lehine kullanacaklarını söyledi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Devteşti Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’nin açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirildi. İstihdama yönelik kursların ve kreş hizmetinin yer aldığı merkezin açılışına Başkan Fevzi Demirkol, eşi Adile Demirkol, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanlarından Zeynep Karahan Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Başkan Yardımcıları Aysel Göncü ve Osman Uludağ, belediye meclis üyeleri ve kadınlar katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Haliliye Belediye Meclisi Başkanvekili Abdurrahman Beyaz ve Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, kadınların önemine ilişkin konuşma yaptı.

Başdanışman Zeynep Karahan Uslu da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemiyle ilgili konuşmasında Haliliye Belediyesi’ne açtığı merkezden dolayı teşekkür etti.

Son olarak konuşan Başkan Fevzi Demirkol ise şunları kaydetti:

“8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Kadının bizim için önemini zaten hadisler, ayetler ve mensup olduğumuz toplumun tüm değerleri tarif etmiştir; ‘Cennet annelerin ayağının altındadır.’ Kadınlar gününde Haliliye Belediyesi olarak sadece sizlere sembolik olarak hakkınızı teslim etmek üzere merasim düzenlemiş bulunuyoruz. Birlikteliğimiz, kadınların bizim hayatımızda belediyenin hizmetlerinde, bir ömür boyu istifade edeceklerini şimdiden müjdeliyoruz. Kadınlarımızın sosyal hayat katılmalarını, ayrıca ekonomik hayatta herhangi bir mücadeleye girmişse gerekli şartları temin etmek, çocuğunu güvenli ellere teslim etmeleri amacıyla bu kadın destek merkezimizde uygulamaya koyduğumuz kreş uygulamamız devam edecektir. Bizim Bahçelievler ve Sırrın’da kiralamış olduğumuz binaların tadilatı devam etmektedir. Orada da kreşler açacağız. Haliliye Belediyesi olarak elimize imkan geçtikçe kadınların lehine kullanmak istiyoruz.”

Konuşmaların ardından Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerindeki bilgisayar kurslarında gördükleri eğitimleri başarıyla bitiren bayanlara, başarı belgeleri taktim edildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından merkezi dolaşan Başkan Demirkol ve beraberindekiler, kadınlar günü anısına açılışa gelen bayanlara hediyeler taktim etti.

Programın ardından kadınlar, Göbeklitepe ve Harran gezilerine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195