Title of a News Article

Kadınların sergisinde buluştular

Kadınların sergisinde buluştular
banner206

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Yenice Kadın Kültür Merkezi kursiyerlerinin hazırladıkları serginin açılışını gerçekleştirdi. 

Eyyübiye ilçesinde yer alan Yenice Kadın Kültür Merkezinden yararlanan kursiyerlerin sergi açılışına Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük’ün yanı sıra; Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve davetliler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen istihdam kurslarından faydalanan kadınların hazırladıkları ürünlerin sergilendiği sergide kursları bitiren kadınlara sertifikaları da verildi. Okuma yazma kurslarından faydalananlara ise Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük tarafından okuryazarlık belgeleri verildi. Merkezde kurs verilen sınıfları gezerek kursiyerlerle uzun süre görüşen Vali İzzettin Küçük, kursiyerlerin olabilecek her türlü sıkıntılarında kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.

Serginin ardından bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, merkezde üç aylık eğitimle kadınların istihdam garantili bir meslek sahibi olduklarını belirtti. Proje kapsamında kurs süresince kursiyerlerin para kazandığını ifade eden Vali Küçük, kurslara gelen kadınların merkezde hazırlanan alanlarla çocuklarına da bakabildiklerini belirtti.

“Kadınlarımızı güçlendirmek zorundayız” diyerek açıklamasını sürdüren Vali Küçük: “Kadınların güçlü olduğu aileler daha güçlüdür. Daha güçlü aile de daha güçlü toplum demektir. Bu mekânlar kadınlarımızındır. Bu mekânlarda kadınlarımızı güçlendirerek toplumu güçlendireceğiz. İlerleyen dönemlerde daha güzel şeyler olacaktır” dedi.

Açıklamasının ardından Vali İzzettin Küçük, kursiyerler ve beraberindekilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek merkezden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195