Title of a News Article

Kadınların su çilesi

 Kadınların su çilesi
banner206

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Gürbüz Mahallesi sakinleri semtlerinde su bulunmadığı için her gün 2 kilometre uzaklıktaki kuyulardan eşek sırtında su taşıyor. Her gün birkaç kez kuyulardan su taşıyan kadın ve çocuklar, yaşadıkları çilenin son bulmasını istedi.

Siverek'te 24 kilometre uzaklıktaki 207 nüfuslu Gürbüz Mahallesi'nde, içme suyu ihtiyacının karşılanması için geçen yıl sondaj çalışması yapıldı ve bir kuyuda suya ulaşıldı. Ancak, buradan sadece 20 gün yararlananlar, kuyunun kurumasıyla yeniden ihtiyaçlarını karşılamak için her gün 2 kilometre uzaklıkta bulunan su kuyusuna gitmeye başladı. Eşeklerle kuyuya giden kadın ve çocuklar, suları yanlarındaki bidonlara doldurarak evlerine taşıyor. Her gün su taşıma çilesi yaşadıklarını anlatan köy sakinlerinden Haydan Yüksekkaya, şöyle dedi:

"Bir yıl önce mahallemizde sondaj çalışması yapıldı. 20 günlük su sevincimizin ardından kuyu kurudu. Yetkililere defalarca dilekçe vermemize rağmen sorunumuz giderilmedi. 40 yıldır mahalle dışında bulunan kuyulardan eşek ve at sırtında su taşıyarak ihtiyacımızı karşılamaya gidiyorum. Yetkililerin artık kaderimiz olan bu su sorunumuzun gidermesini istiyoruz."

Bazı günler birkaç defa kuyudan su taşıyan kadınlar ise yaşadıkları çilenin sona ermesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195