Title of a News Article

Kafa karıştıran görüntü!

Kafa karıştıran görüntü!
banner206
 Kobani'de YPG saflarında IŞİD'e karşı savaşan Devrimci Trabzonsporlular Grubu'nun lideri Vahap Güven'in çatışmada ölmesinin ardından, sosyal medyada aynı saflarda çarpışan bordo-mavi bere ve atkılı kişilerin fotoğrafları ortaya çıktı. Çocukları "kayıp" aileler polise başvurdu.

Habertürk'ten Kenan Taşkın'ın haberine göre; DEVRIMCI Trabzonsporlular Grubu'nun lideri Vahap Güven, Suriye'nin Kobani kentinde YPG saflarında IŞİD'e karşı savaşırken 22 Ekim günü girdiği çatışmada yaşamını yitirdi.

Güven'in ölümünün ardından sosyal medyada, aynı saflarda bordo-mavili takıma gönül verdiği iddia edilen bazı taraftarların da çatıştığı yönünde fotoğraflar ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine yurtdışında yaşayan Trabzonlu bazı aileler, emniyet birimlerine başvurarak bir süredir haber alamadıkları çocuklarının YPG saflarına katılmak için Kobani'ye gitmiş olabileceği bilgisini verdi.

 

İSTİHBARAT DEVREDE

İstihbarat birimleri bunun üzerine sosyal medyada yayınlanan ve kısa bir süre kaldıktan sonra kaldırılan fotoğraflardaki kişileri belirlemek için araştırma ve soruşturmaya başladı.

 

MESAJ VERMİŞTİ

İstihbarat birimlerinin yanı sıra emniyet ve Jandarma ekiplerinin de bölgede bulunan Trabzonlu veya Trabzonsporlu kişilerin kimliklerini belirlemek için çalışmalar yaptığı belirtildi.

Trabzon'da büyüyen "Devrimci Trabzonsporlular" adlı grubun liderliğini yapan Mardinli Vhap Güven, IŞİD'e karşı Kobani'de çatışırken "Trabzon'dan geldim. Burada bütün sol ve sosyalist ve demokrat kesimlere sesleniyorum. Buraya duyarlı olsunlar. Bu sadece bir Kürt direnişi değil, vicdani bir direniştir" diye mesaj yayınlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195