Title of a News Article

Kafaları kesilmişti! Mahkemeden flaş karar...

Kafaları kesilmişti! Mahkemeden flaş karar...
banner206

2015 yılında Şanlıurfa’nın Atatürk Mahallesi’nde bulunan bir dairede 2 Suriyeli gazeteci kafaları kesilmiş halde bulunmuştu. Gece saatlerinde gerçekleştirildiği belirtilen cinayette Ayn-El Vatan Gazetesini çıkaran Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firaz Hamadi öldürülmüştü. Her iki Suriyeli gazetecinin IŞİD aleyhine haberler yaptığı ve bu nedenle öldürüldükleri öne sürülmüştü.

Olayı araştıran emniyet güçleri, Suriyeli iki gazetecinin öldürülmesi olayına karışan Talas El Surur ile Muaz El A.’nın cinayet şüphelisi olarak tespit etti. Surur’un cinayetten hemen sonra Suriye’nin Rakka kentine döndüğü saptanırken, Muaz El A. ise tekrar Türkiye’ye dönünce yakalandı. Cinayetten 2 yıl sonra yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan Muaz El A. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

HEM TAHLİYE HEM BERAAT KARARI VERİLDİ

Bugün Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Muaz El A. için karar çıktı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) duruşmaya katılan sanıklar hakkında hem tahliye hem de beraat kararı verildi. Urfapusula.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195