Title of a News Article

Kahraman General'a veda

.

Darbe Girişiminin 2. günü Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına getirilen ve darbeye karşı çıkarak halkın yanında taraf tutan Tuğgeneral İsmail Güzeller'in tayini Kara Harp Okuluna çıktı. Güzeller, bugün Şanlıurfa'dan uğurlandı.

15 Temmuz Darbe Girişiminde Şanlıurfa 3. Hudut Alay Komutanlığı görevini sürdürürken, Şanlıurfa Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan'ın  'Darbe Girişimine' destek verdiği gerekçesiyle tutuklanmasıyla bu göreve gelen ve Tuğgenerallığa terfi ettirilen Tuğgeneral İsmail Güzeller'in tayini  Ankara Kara Harp Okuna çıktı. 15 Temmuz'da 'Darbe Girişimi'ne karşı çıkarak halkın yanında saf tutan Güzeller'in yerine de Genelkurmay Başkanlığında görevli Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali atandı. Kara Harp Okuluna tayini çıkan kahraman General Güzeller, bugün Şanlıurfa'ya veda etti. Güzeller'i uğurlamaya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci  Vali yardımcıları Ugur Sezer, CCengizhan Yılmaz, Meral Uçar ve Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya  katıldı.

VALİ TUNA: KAHRAMAN ASKERLERİMİZ VAR

20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Güzeller'in tayini Ankara Kara Harp Okuna çıkması üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Akparti Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ilçe Belediye başkanları birer teşekkür konuşaması yaptılar. Darbe girişimine karşı duran Silahlı Kuvvetlere Teşekkür ettiğini ifade eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti; 
“Darbe Girişimiyle ilgili tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da darbe hareketi yapan ihanet şebekesi ile bağlantılı olduğu tespit edilen kişilerle ilgili zaten gereken yapılıyor. Ordumuz tabi ki tarih boyunca belki birçok bu tarz içeriden bizi yıkmak isteyen girişimlere maruz kaldı. Bugün yüzleştiğimiz konu sadece Türk Silahlı Kuvvetleri değil, emniyet teşkilatıyla, jandarmasıyla bütün kurumlarıyla içimize giren bir hastalıktan kurtulma mücadelesi söz konusu. İnşallah bunları temizleme sürecinde zaten oldukça önemli yol alabilen ve bunların ne yapabileceğini bu darbe girişimiyle millet gördü. Biz bu girişime ayak uydurmayan, direnen bir duruş sergileyen Türk Silahlı Kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların içerisindeki kahramanlar olmasa belki biraz daha sıkıntılı anlar, sıkıntılı günler yaşayacaktık. Çok şükür olmadı, Türk Silahlı Kuvvetleri milletimizin yanında durdu. Zaten bu duruşu göstermeyen ihanet şebekesi elemanları da en ağır şekilde cezalandırıldı, uzaklaştırıldılar. Şanlıurfa’ya gelince bu birliklerimiz savaşa her an hazır olması gereken birliklerdir. Tanklarıyla, top, tüfekleriyle, personelleriyle bunun için kendilerini her an hazır tutmalıdırlar. Bu süreçte Şanlıurfa’da ordumuzun halkla karşı karşıya gelmemesine seviniyoruz.  İhanet çetesiyle hareket edenler zaten görevlerinden uzaklaştırıldı. Bundan sonra ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde daha uyanık olmamız lazım.”

Tuna, komutanlara yeni görevlerinde başarılar diledi.



Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 09:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 8 yıl Önce

Allah yolunu açık etsin..

SIRADAKİ HABER

banner195