Title of a News Article

Kalkınma Akademisi gençleri uçuruyor

v

Kalkınma Akademisi gençleri uçuruyor
banner206

 Kalkınma Akademisi yeni bir programı Şanlıurfalılarla buluşturuyor.  TRT’de yayımlanan ‘Gençler Uçuyor’ programının sunucusu Ömer Ekinci, Kalkınma Akademisi’nin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya geliyor. 28 Ekim 2014 Salı günü saat 14:00’de Harran Üniversitesi Mühendislik Amfi’de gerçekleştirilecek olan program, kentteki öğrencilere daha yakın durabilmek için Harran Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

 

“PENGUEN OLMA, GİRİŞİMCİ OL”

Kalkınma Akademisi “Penguen olma, girişimci ol” adlı programla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında programın önemine inandıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde en büyük sorunlardan biri gerekli eğitimleri almalarına rağmen, gençlerin adım atmada gösterdikleri çekingenlik, sektöre uzaklık. Bu konuda alınan çevre destekleri çok önemli. Özellikle deneyimlerin paylaşımına dair inancımız sağlam. Ömer Ekinci, gerek TRT’de yayınlanan programlarında, gerekse katıldığı programlarda girişimcilik, kişisel gelişim, farkındalık, özgüven ve ikna başlıklı sunumlara yer vererek, çoğu zaman birçoğumuza aşılmaz bir duvar olarak görünen, her geçen gün önümüzde yükselen engellerle mücadele yollarını bize gösteriyor. Kendimizle yüzleştiren bu sunumların her biri, yeni bir şeyler yapabilmek için içimizde saklı cesareti açığa çıkarıyor ve bizi kendimizle yeniden tanıştırıyor. Bu nedenle benzer organizasyonları Kalkınma Akademisi olarak önemsiyoruz. Bu organizasyonlara gençlerin yoğun olarak katılımını sağlamak ise sosyal sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Bu nedenle Üniversiteleri programlarımızda önceliyoruz. Bizce, her birimizin hayatında olmazsa olan bu başlıkları bir araya gelip konuşmak bile bir fikir sahibi olabilmeye imkân sağlayacak. Bu örnekleri paylaşmanın hem Harran Üniversitemizin yetiştirdiği gençlere bir rehber olacağı inancını taşıyoruz, hem de bu topluma bir katma değer sunabilmek kaygısı ile yola çıkmış bizlerin bir arada olmasına, yeni gençlerle buluşmasına da katlı sağlayacağı fikrine güveniyoruz”

 

PROGRAMDA HANGİ BAŞLIKLAR OLACAK?

“Gençler Uçuyor” adlı programda Ömer Ekinci üniversite ve sonrası, Türkiye’nin gençlik stratejileri, gençlik politikaları, sıfırdan oluşmuş başarı hikayelerine göndermeler yaparak; girişimcilik, lider profili, yeni nesil pazarlama, motivasyon gibi başlıklara değinecek.

 

ÖZEL PROGRAMLA AİLELERE DE SESLENİLECEK

Ekinci program öncesinde gerçekleşecek özel bir programla ise ailelere seslenecek. Ekinci 30 girişimci adayı öğrencinin ailesine özel bir sunum yaparak, yol haritasını anlatacak.  

28 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek olan program tüm Şanlıurfalıların katılımına açık olacak. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195