Title of a News Article

Kan bağışının faydalarını anlattı

Kan bağışının faydalarını anlattı
banner206

Şanlıurfa Kızılay kan Merkezi Müdürü Buket Arvas Singan, insanları mutlu eden kan bağışının sağlık açısından da faydalı olduğunu söyledi. Singan, "İnsanlar, verdikleri her kanın 3 hastaya gittiğini öğrenerek, mutlu olmalıdır" dedi

Kan Merkezi Müdürü Singan, yaz aylarında azalan kan stokları nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirterek, herkesi kan vermeye davet etti. Bağışlanan her kanın, ihtiyacı olan 3 hastaya gönderildiğini söyleyen Singan, isteyenlerin Kızılay stantlarını ziyaret ederek kan bağışı, önemi ve faydaları gibi konularda detaylı bilgi alabileceğini belirtti. Acil kan ihtiyacının herkesin başına gelebileceğini hatırlatan Singan, "Kan vermek her vatandaşın görevidir. Çünkü kan olmadan hastalıklara şifa dağıtmak mümkün değil. Bazı kronik hastalar, kan kanseri hastalar, acil trafik kazaları, yaralanma, bıçaklanma gibi acil olan adli vakalar, insanlar acilen kana ihtiyaç duyar. Kızılay'da toplanan kanları tahlil edildikten sonra ihtiyacı olanlara gönderilir. ve hastalar şifa buluyor. Bu nedenle herkes, kan bağışını görev bilmelidir. Ayrıca insanlar verdiği her kanın 3 hastaya gittiğini öğrenerek, mutluluk duymalıdır. Sadece hastalara değil, kendi vücuduna da faydası olduğunu bilirse, daha fazla gelir ve kan vermek ister" dedi.

Her kan bağışında insanların kanlarını ücretsiz olarak tetkik ve tahlil ettirme şansı bulduğunu vurgulayan Singan, kan bağışının faydalarını ise şöyle anlattı:

"Kan vermek, tansiyon, depresyon, kronik baş ağrısı, migren, yüksek kolestrol bulunan hastalara sağlık açısından fayda sağlıyor. İleri de kalp krizi riskleri daha az olur. Alınan kanlarla bu tür hastalar, belli oranlarda şifa buluyor, rahatlama yaşıyor. Böylece bağışçılar daha sağlıklı, zinde ve daha mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Kan bağışçılarına yapılan test ve tahlillerde de sağlıklı oranlar fark edilebiliyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195