Title of a News Article

Kanun ay sonu yürürlüğe girecek

Kanun ay sonu yürürlüğe girecek
banner206

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ay sonunda yürürlüğe girecek Yeni Tüketici Kanunu çerçevesinde mesafeli satışlara yönelik yönetmelikte de değişiklik yapacak.

Yeni düzenlemeye göre satın alınan malın teslimi, hiçbir koşulda 30 günü geçemeyecek. Bu süre içinde teslimat yapılmazsa, sözleşme otomatik olarak iptal edilecek. Vatandaş parasını 14 gün içinde faiziyle birlikte geri alacak. Vatandaş iade hakkını kullandıysa, elindeki ürünü 14 gün içinde teslim edecek. Fiyatı kura bağlı olarak değişen ürünler, özel sipariş ürünler, çabuk bozulan ürünler, sağlık ve hijyen açısından iadesi uygun olmayan ürünler, bilgisayar sarf malzemeleri, konaklama, taşıma ve boş zamanların değerlendirilmesine ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı olmayacak.

 

ONAY YOKSA SÖZLEŞME GEÇERSİZ

Fiyat, ek ücretler, ödeme koşulları, iade hakkı ve teslimat şartları vatandaşa iletilecek ve vatandaştan da teyit alınacak. Aksi halde sözleşme geçersiz sayılacak.

 

3 AYDA 16 MİLYON TL

Yılın ilk çeyreğinde internet sitelerinden veya telefonla sipariş verilen firmalardan 15 milyon 928 bin liralık alışveriş yapıldı.

Kaynak:Habertürk

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195