Title of a News Article

Karadağ, 'Bir grup şehre zarar veriyor!'

Karadağ, 'Bir grup şehre zarar veriyor!'
banner206
Mimarlar Odası Başkanı Ferhat Karadağ, Eyyubiye kampüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konunun farklı yerlere çekilmek istendiğini, ortada henüz projelendirilmis bir alanın olmadığını belirtti. Başkan Kuş'la görüştüklerini ve birlikte hareket ederek, alanın Eyyubiye için faydalı şekilde kullanılmasına yardımcı olacaklarını söyledi.
Başkan Karadağ açıklamasında şunları söyledi;" Son zamanlarda Şanlıurfa’da Teknik olmayan bir grup tarafından, Fikir aşamasındaki bir projenin somut delillere dayandırılmadan, açıklamalar yapması bu denli projeleri kamuoyuna yanlış aktarmış olacaktır. Şehrimizde proje üretme hedefiyle yola çıkan teknik insanların ve yöneticilerin üretecekleri projelere zarar vermiş olacaktır.

Şanlıurfa’da bir grup tarafından gündemde tutulmak istenen Harran üniversitesinin Eyyübiye belediyesine 44 dönümlük arazinin tahsis etmesi hususunda olacaktır.
Şanlıurfa mimarlar odası olarak Şanlıurfa’nın tüm şehircilik problemlerine nasıl hassas davrandıysak bu konuda da hassasiyet gösterme ve açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız.
Şimdiye kadar bu şehirde şehrin menfaatlerini gözeterek yapılmış veya yapılacak projeleri teknik bir dil ile olumlu ya da olumsuz değerlendirdik.
Bugün gündemimizdeki Harran üniversitesinin tahsis ettiği arsa için kamuoyunda yapılan açıklamalar takip ettik bu açıklamalarda dile getirilen ilgili meslek odalarından görüş alınmadığı belirtildi. Öncelikle şunu demek istiyoruz. Mevzu bahis arazi ile ilgili, mimarlar odası olarak konunun yakından takipçisi olduk ve takip etmeye de devam ediyoruz. Bu Açıklamalardan önce Belediye başkanı Mehmet kuş ile görüş alışverişinde bulunduk. Başkan Kuş, Bu arazi ile ilgili herhangi bir kesin projenin olmadığını ve bu arazi üzerine yapılacak projenin kendi teknik ekibi ve ilgili meslek odalarından görüş alınıp yapılacağı, şimdilik fikir aşamasında olduğu ana temanın kamu yararı ve Eyyübiye halkının çıkarları üzerine inşa edilmesi ilk tercihleri olacağını belirtti.
Yapılan açıklamalarda ilçede mesire alanlarının bulunmadığı dile getirilmiştir. Oda olarak yaptığımız tespitlerde ilçede mesire alanının bulunduğu ve Eyyübiye belediyesi tarafından yapılması planlanan 2 adet yeni yeşil alan projesi için odamızın görüşü alındığı ve Ar - ge çalışmalarının devam ettiğini belirtmek isteriz.
Mimarlar odası olarak bu arazi hakkında yapılacak değerlendirmenin çok erken olacağı, ortada daha olgunlaşmış bir proje olmadığı için hayali değerlendirmelerin uygun olmayacağı belirtmek isteriz.
Teknik olmayan bir grup tarafından, Fikir aşamasındaki bir projenin somut delillere dayandırılmadan, açıklamalar yapması bu denli projeleri kamuoyuna yanlış aktarmış olacaktır. Şehrimizde proje üretme hedefiyle yola çıkan teknik insanların ve yöneticilerin üretecekleri projelere zarar vermiş olacaktır.
Özellikle Eyyübiye ilçesi gibi daha çok gelişmeye ihtiyacı olan bölgede bu denli yapılan açıklamalar amacının dışına çıkılıp yatırımların ve projelerin yapılmak istenmediği kanaatindeyiz.
Bu tür açıklamaların teknik olmayan kişiler tarafından değil de doğru bir şekilde liyakat sahibi, konuya hakim kişilerce yapılması gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2019, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195