Title of a News Article

Karageçili, 'S' plakaları dondurmakta kararlı

.

Karageçili, 'S' plakaları dondurmakta kararlı
banner206

Şanlıurfa Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili, Şanlıurfa’da ‘S’ plakaları dondurulması için çalışma yaptıklarını söyledi.

 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu Şanlıurfa Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili oldu. Şanlıurfa’nın ulaşım ile ilgili sorunlarını konuştuğumuz Karageçili, üyelerinin yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Şanlıurfa’da ulaşıma kalite getirmek istediklerini vurgulayan Karageçili, “’S’ plaka verilmesini dondurmak istiyoruz. Bunun için Büyükşehir Belediyesi le görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız halkımıza daha iyi hizmet verebilmektir” dedi.

Karageçili, Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesi civarında 100 dönüm üzerine ‘Tır ve kamyon garajı’ yapacaklarını da kaydetti.

Başkanım odanızın kaç üyesi var? Ayrıca odanızın görevlerinden bahsedebilir misiniz?

Şanlıurfa Şoförler Odası, Şanlıurfa’nın en büyük odalarından bir tanesidir. Bizim esas 32 Bine yakın üyemiz var ama aktif olarak 6 Bine de yakın aktif üyemiz var. Şanlıurfa’daki tüm esnaflarımızın, ticari taksilerin, minibüslerin, kamyoncuların sorunlarını dile getirmek bize düşer. Köprülü kavşaklarla ilgili, çevre yolları ile ilgili görüşlerimizi sürekli yetkililere aktarıyoruz. Öncelikle en önemli görev esnafımızın hakkını savunmaktır, bizde bunu gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana esnafımızla iç içe durumdayız, her zaman sorunlarını dinliyoruz. Yetkililerle görüşerek, bu sorunları aktarıyoruz.

 

Şanlıurfa’da ‘S’ plakalı kaç araç var?

Şuandaki ilk hedefimiz ‘S’ plakaları durdurmaktır. Sektöre kalite getirmek istiyoruz. Biz geldiğimiz zaman ‘S’ plakalı araç sayısı 400’dü, şimdi 1500 oldu. Hem bizim çabamız hem de büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’nin çabalarıyla bu rakama ulaştık. Plaka vermeleri durduracağız, amacımız herkes bu işi yapmasın. UKOME’nin aldığı karar sonucu gerek görülen kişilere ‘S’ plakası verilsin. Zaten koran plakalarla baş edemez duruma geldik, bu sorunun biran önce çözüme kavuşması gerekiyor. Bu konuyla ilgili Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Emniyet Müdürümüz ile görüşmelerimiz oldu. Bizim amacımız Urfa’ya bir kalitenin gelmesidir. Biz göreve geldiğimizde düşük model araçlar vardı, buna bir standart getirdik, şuanda son model araçlarla halkımıza hizmet ediyoruz.

 

“Belgesi olmayan yolcu taşımayacak”

İlçelerde toplam 800 araç ve 20 kooperatif var. Bunlarla görüşmelerimiz devam ediyor. İlçelere de güzel standart gelecek. Belgesi olmayan yolcu taşımayacak, ulaşımda yok sayılacak.

 

Ulaşımdaki trafik sorunları size göre nelerdir?

Evren Sanayi Sitesi 1994 yılında şuandaki yerine taşındı ama çevre yolu halen bitirilemedi, bu büyük bir sorundur. Yeni çalışmalara başlandı, 2 yıl sonra bitirilecekmiş ama bu çok uzun bir süredir. Sırrın Mahallesi’nde de 2 yıldır köprülü kavşak için temel atılmış halen devam ediyor. Bu nedenle trafik çok büyük sıkıntı içinde. Yerel idarecilerimizin Sırrın’daki köprülü kavşağın bitirilmesi için biran önce harekete geçmeleri lazım. Urfa’nın bu dertlerden kurtulması lazım. Çevik Kuvvette yapılması planlanan Karaköprü köprülü kavşağının da biran önce yapılarak, ulaşıma açılması gerekiyor. Çünkü mevcut yerde trafikte çok büyük sıkışıklık yaşanıyor. Şanlıurfa-Birecik arasındaki karayolunun da duble yol olmasını istiyoruz. Bunun için de geçtiğimiz aylarda kentimize gelen Karayolları Genel Müdürümüze talebimizi ilettik. Şanlıurfa’ya yeni köprülü kavşaklar, yeni çevre yolları lazım.

 

Devletten bir beklentiniz var mı?

Şuanda akaryakıt fiyatları çok yüksek. Biz bu fiyatların düşürülmesini bekliyoruz. K 1 Belgeleri 20 Bin 500 TL, biz bu fiyatın da indirilmesini bekliyoruz. Kamyon esnafımız muayene konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor, bu sıkıntıların da giderilmesini istiyoruz.

Bu arada Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesi civarına 100 dönüm üzerine ‘Tır ve kamyon garajı’ yapacağız. Bize bu konuda destek sağlayan Bakanımız Faruk Çelik başta olmak üzere Şanlıurfa Valimiz Güngör Azim Tuna’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye, Şanlıurfa Milletvekillerimiz Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Mehmet Ali Cevheri’ye ve Halil Özcan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.

 

Zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Bu fırsatı bana tanıdığınızdan dolayı ben sizlere teşekkür ederim. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 09:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet Altun
mehmet Altun - 7 yıl Önce

Sorunları çok güzel gündeme getirmişsin, Çok yaşa sayın Osman Başkanım, Ağzına sağlık. Mehmet Altun-Bakkalbaşı

SIRADAKİ HABER

banner195