Title of a News Article

Karagül, Halfeti'yi uçurdu

.

Karagül, Halfeti'yi uçurdu
banner206
'Karagül' dizisinin çekildiği Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler akın etmeye başladı.
Şanlıurfa'da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler 'Karagül' dizisinin çekildiği Halfeti ilçesine akın ediyor. Çoğunluğunu çevre il ve ilçelerden gelenlerin oluşturduğu ziyaretçiler, ilçedeki doğal güzellikleri görme imkanı buluyor.

GÜNEYDOĞU'NUN SAKLI CENNETİ
Şanlıurfa'da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Birecik Baraj gölü nedeniyle sahil kentini andıran eski Halfeti'ye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artmaya başladı.
Bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen Halfeti'ye gelen turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor.


EN ÇOK TEKNE TURU TERCİH EDİLİYOR
Ziyaretçiler, tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı buluyor. Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyü de ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan kıyıdaki Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, tahta asma köprüden yürümenin keyfini çıkartıyor. Duba üzerine kurulu lokantaların hizmet verdiği ilçeyi ziyaret edenler, en çok tekne turuyla Fırat Nehrinde gezmenin mutluluğunu yaşıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Halfeti'ye gezmeye giden 150 genç ilk kez bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini görmenin mutluluğunu yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195