Title of a News Article

Karahan ile Merdan Aşireti çatıştı

 Karahan ile Merdan Aşireti çatıştı
banner206

Diyarbakır'ın Karahan Köyü'nde aralarında husumet bulunan Karahan ile Merdan aşiretleri arasında silahlı kavgada 47 yaşındaki Adil Karacadağ öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayda bir ev ve otomobil ateşe verilip yakılırken, jandarma ekipleri köyde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Karahan Köyü'nde yaşayan Karahan ve Merdan aşiretleri arasındaki husumet dün gece taraflar arasındaki bir tartışmayla başlayan çatışmaya dönüştü. Sopalı ve taşlı çatışmada uzun namlulu silahlar da kullanılırken, iki aşiret arasındaki kavgayı önlemek için başka bir köyden gelen Adil Karacadağ açılan ateşle yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. Olaylar sırasında Merdan aşiretine ait bir ev ile bir otomobil ateşe verilerek yakıldı.

Yaralıların hastanede tedavisi sürerken, jandarma köyde geniş güvenlik önlemi aldı. Karahan Köyü'ne giriş ve çıkış kontrol altına alınırken kavgaya karışan ailelerin evlerinde köpeklerin de kullanıldığı arama yapıldı. Olayda kullanıldığı belirlenen 3 Kalaşnikof, 1 G-3 tüfek ele geçirildi.

Jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri köyde devam ederken olayla ilgili soruşturma devam etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2014, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195