Title of a News Article

Karahan mezarı başında anıldı

.

Karahan mezarı başında anıldı
banner206

Başbakan Başdanışmanı, Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun babası edebiyat tarihçisi, Şair ve Yazar Prof. Dr. Abdulkadir Karahan, vefatının 16. yılında kabri başında anıldı.

İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, Karahan'ın eşi Süreyya Karahan ve kızı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, akrabaları, dostları ve öğrencileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştirildiği tören öncesinde açıklamada bulunan AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili, Başbakan Başdanışmanı Zeynep Karahan Uslu, babası Prof. Dr. Abdulkadir Karahan'ın sadece bir alim değil, aynı zamanda fikir ve dava adamı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihine şahitlik eden Abdulkadir Karahan'ı "cumhuriyetin oluşum süreçlerinin de parçası olan bir entelektüel" olarak tanımlayan Uslu, "Verimli bir akademisyendi. Bunun yanı sıra Türkiye'de İslami bakış açısını açık yüreklilikle savunarak ve mücadele ederek, bedelini ödeyerek yazan, çizen, konuşan ve bu doğrultuda hem akademik hem de fikri anlamda insan yetiştirmeyi çok önemseyen bir entelektüeldi. Diğer taraftan Karahan Hoca, cumhuriyetin nelere kadir olduğunun kendi şahsında muşahhas bir örneğiydi. " diye konuştu.

 

"Babam yaşasaydı bu darbeye de direnirdi"

Babasının tüm darbelere karşı olduğuna dikkati çeken Uslu, "Babam yaşasaydı bu darbeye de direnirdi. Yine üretmeye, yine sözünü söylemeye devam ederdi. Babam cunta dönemlerinde dahi konuşmasına besmeleyle başlayan ve bunu üniversite kürsülerinde yapan biriydi. Onlarca kez tahkikatlara uğrasa da 'ne gam hür doğdum hür yaşarım' şiarından hiç vazgeçmezdi. Bu darbede milletimiz bu şanlı dirilişi yapabildiyse bilelim ki Karahan hoca ve nicelerinin hak yolda direnenin muzaffer olduğunu bizlere yaşam öyküleri ve duruşlarıyla gösterenlerin eseridir." ifadelerini kullandı.

Törende, gazeteci-yazar Mehmet Nuri Yardım, Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı Mustafa Kuran ve Karahan'ın öğrencisi, komşusu ve meslektaşı Prof. Dr. Halit Demir, Abdulkadir Karahan ile yaşadıkları anıları paylaştı.

Törenin sonunda dua edildi.







Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195