Title of a News Article

Karahan Uslu'dan kutlama...

.

Karahan Uslu'dan kutlama...
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Zeynep Karahan Uslu,  Şanlıurfa’nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesaj yayınladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı, Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu,  

mesajında Şanlıurfa’nın 1920’de kıt imkanlarıyla yokluklar ve sıkıntılar içinde donanımlı işgal kuvvetlerine karşı bu zaferin 1923 yılında TBMM’nin kurulmasına moral bir destek olduğunu söyledi. Karahan Uslu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, şan ve şeref günü kutlu olsun. Kahraman Urfalıların 11 Nisan 1920 tarihinde, kıt imkanlarıyla yokluklar ve sıkıntılar içinde donanımlı işgal kuvvetlerine karşı kazandığı bu zafer, 1923 yılında Yüce Meclisin kuruluşuna moral bir destek olmuş, ayrıca Anadolu’nun içlerine ilerleyen ve Ankara’yı tehdit eden işgalin önünü keserek kurtuluş savaşının tüm yurt sathında başarıyla sonuçlanmasına katkıda bulunmuştur. Ulusal Kurtuluş Savaşımızda Urfalılar göstermiş olduğu bu üstün cesaret ve kahramanlık nedeniyle T.B.M.M tarafından 12 Haziran 1984 Tarih ve 3020 sayılı kanun ile ilimize bugün onurla taşıdığımız Şanlı unvanı verilmiştir. Ayrıca uzun zamandır hak edilen İstiklal Madalyası da, bugün Sayın Başbakanımız tarafından Şanlıurfa’ya verilmiştir. Bundan dolayı çok mutluyuz.

Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 96. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucularını ve bu uğurda canlarını veren Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195