Title of a News Article

Karaköprü'de uçurtma şenliği düzenlendi

Karaköprü Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen uçurtma şenliğine binlerce çocuk ve vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Gökyüzünün rengarenk olduğu ve adeta bir uçurtma cümbüşünün yaşandığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 5. uçurtma şenliği düzenlendi. Mesire alanında düzenlenen uçurtma şenliğine; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve eşi Güler Baydilli, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı AV. İsmail Demirbaş, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, Binlerce aile ve çocuk katıldı. İkramların yapıldığı ve yaklaşık 3 bin uçurtmanın dağıtıldığı şenlikte aileleri ile birlikte şenlik alanına gelen çocuklar gönüllerince eğlenerek uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, şenlik alanını gezerek, çocuklarla yakından ilgilendi. Başkan Metin Baydilli’nin yanına gelen 4 Yaşındaki Yaren isimli minik bir kız çocuğu, Başkan Baydilli Türk Bayrağı hediye etti. Türk bayrağını alan Başkan Baydilli minik kıza teşekkür etti. Şenlikte konuşan AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, “Karaköprü Belediye Başkanlığımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlemiş olduğu uçurtma şenliğindeyiz. Karaköprü Belediyemizin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 5’insini düzenlediği bir şenlik. Karaköprü Belediyemiz bu haftaya özel Şanlıurfa’da bir ilk olan çocuk sokağını kurdu. Bugün de bu şenliği yaparak çocuklarımıza hak ettiği değeri göstermiştir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Baydilli: “Eğer çocuklar gülerse şehir güler”

“Çocuklar bizim geleceğimiz” diyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyle her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz uçurtma şenliğinin bu yıl 5’sini düzenledik. Uçurtma hediye ettik. İkramlarda bulunduk. Aileleri ile birlikte şenliğimize gelen ailelerin birlik beraberlik içinde eğlenmelerini sağladık. Yapılanların hepsi Karaköprü ve geleceğimiz olan çocuklarımız için. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bizim onları iyi sahiplenmemiz gerekiyor. Bunun yanında Karaköprü Belediyesi olarak bir mahallemizde yolu trafiğe kapatarak çocuk sokağını kurarak çocuklarımızın güzel bir şekilde eğlenmelerini sağladık. Bunlar bizim geleceğimiz bunlar bizim çocuklarımız… Eğer çocuklar gülerse şehir güler, şehir gülerse güzelleşir. Çocuklarımızın bu şehri sahiplenmeleri ve bu şehrin gerçek sahipleri olması için bu tür sosyal etkinliklere devam edeceğiz. Ben şenliğimize katılım sağlayan tüm Karaköprülülere ve Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Baydilli ve beraberindekiler çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Uçurtma şenliğine gelen aileler ise, böyle bir etkinlik düzenlediği için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür etti.  

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195