Title of a News Article

Karaköprü TOKİ’de diz boyu rezalet!

Asansör yok, çevre düzenlemesi yok, bina bodrumları lağıma dönmüş, ulaşım yok.

Karaköprü TOKİ’de diz boyu rezalet!
banner206

İbrahim Halil ŞEKER/ 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 1 Kasım seçimleri öncesi hak sahiplerine teslim edilen Şanlıurfa Karaköprü 229 konut projesinde ev sahibi olanlar ateş püskürüyor.

Daha önce parası ödenmediği için asansörleri sökülen sitede, bodrum katların kapıları olmadığı için hırsızlar musluklara kadar söktü. Yangın ve gaz alarm sistemi de yüklenici firma tarafından sökülen sitenin bodrum katlarındaki kanalizasyon arızaları giderilmediği için sığınaklar diz boyu lağım çukuruna döndü.

Evlerinde yere dökülen bir bardak suyun olduğu gibi alt kata aktığını, balkonda yetiştirdikleri çiçeklerine bu nedenle su bile veremediklerini belirten Karaköprü 229 konut projesi (Basın sitesi) sakinleri, evlerinin yarım yamalak eksik edilmesine razı olduklarını, bir çok eksiği kendi imkanları ile yaptıklarını belirterek binayı ilgilendiren eksik işlerin yapılmaması karşısında isyan ediyor.

Yüklenici firma Elektromed Ltd. Şti.’nin parasını ödemediği için önceki haftalarda asansör firması tarafından kartları sökülerek asansörsüz bırakılan site sakinleri, şimdi de kanalizasyon ve tesisat arızaları nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladı.

10 katlı binaya merdivenleri kullanarak çıkıp inmek zorunda kaldıklarını, ne müteahhit firmanın ne de TOKİ’nin konuyla ilgilenmediğini belirten site sakinleri, “Müteahhit firma bu siteyi zaten bir yıl geç teslim etti. Teslimattan sonra müteahitten parasını alamadığını ifade eden elektrikçi, asansörcü, pvc imalatçısı, demir doğramacı siteden kaçırabildiği kadar malını kaçırdı. İki yıl boyunca sitede olup, eksiklerle ilgilenmesi gereken müteahhit firmanın yerinde yeller esiyor. Dağ gibi sorunlarla baş başa kalmış durumdayız” şeklinde konuştular.

BODRUM KATLAR LAĞIM OLDU

Binaların kanalizasyon ve yalıtım işleri şartnameye uygun yapılmadığı ve gerekli kontrollerden geçmediği için kullanılmaya başlayınca büyük sorunların çıktığı sitede, banyo, balkon, mutfak ve tuvaletlerin tümünden alt kata akıntı oluyor.

İlk günden bu yana yapımı sıkıntılı olmasına rağmen kimsenin ilgilenmediği TOKİ evlerine vatandaşlar taşınmaya başlayınca kanalizasyon sistemleri de çöktü. Evlerin kanalizasyon atıklarının tümüyle bodrum katlara aktığı sitede, pis koku nedeniyle bloklara girilemiyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 12:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 8 yıl Önce

Bütün bu olaylar haksızlığın sonucu. Gazeteciden çok bakkal, memur vs var. Bu daha iyi günleriniz.

URFALII
URFALII - 8 yıl Önce

GAZETİCELER ODASI TÜM SÜLALESİNE PEŞKEŞ ÇEKTİ TOKİ EVLERİNİ SONRA GELİN DEYİN REZALET.... ASIL REZALET BU KADAR MUHTAÇ VARKEN BU EVLERİN VERİLMEMESİ GEREKEN KİŞİLERE VERİLMESİ

urfalı
urfalı - 8 yıl Önce

bakan bey size yardım etsin :)

İbrahim halil özçınar
İbrahim halil özçınar - 8 yıl Önce

Tokinin acilen bir çalışma yapması gerekiyor. Bu şekil oturulmayacak duruma gelecek

MEZOPOTAMYA..
MEZOPOTAMYA.. - 8 yıl Önce

GAZETECI OLMADI HALDE 10.000 TL BAGIS ALIP KOSE YAZARI OLARAK GOSTERMEK. TOKI BIR ARASTIRMA YAPSIN KACI GAZETEZI.. HANGILERI BIR GAZETEDE SIGORTALI OLARAK CALISIYOR.. 5000 TL VERIP 50.000 TL HAVA PARASI ALANLAR... AMA HANGILERINI SOYLIM.. HERKES ETTIGINI CEKER. KIMSENIN KIMSE DE HAKKI KALMAZ.. BIR OTURUP DUSUNUN. RANTI SAGLAYIP PARAYI CEBE ATANLAR DUSUNSUN..

Osman carboga
Osman carboga - 8 yıl Önce

satın gitsin daha neyin pesindesiniz zaten kimse yapmaz

SIRADAKİ HABER

banner195