Title of a News Article

Karaköprü’de çocuk sokağı kuruldu

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçe Belediyesi, “Haydi Çocuklar Sokağa” sloganı ile ilçeye bağlı Şenevler Mahallesinde çocuk sokağı kurdu. Başkan Baydilli, kaybolmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını çocuklarla birlikte oynadı.

Sosyal belediyeciliğin adresi olan Karaköprü Belediyesi, Şanlıurfa’da bir ilki gerçekleştirerek çocuk sokağı projesini hayata geçirdi.  Her şeyin çocuklar için dizayn edildiği sokakta unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları da yerini aldı. İlçenin Şenevler Mahallesi 6126. Sokakta hazırlanan çocuk sokağının açılışını, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve davetliler, çocuklarla birlikte yaptı. Açılışın ardından Başkan Baydilli ve beraberindekiler sokağı gezerek, çocuklarla ip atladı, topaç çevirdi, misket ve çelik çomak oynayarak geçmişe döndü.

Çocukların güvenli bir şekilde oyun oynamaları için çocuk sokağını kurduklarını ifade eden Başkan Baydilli, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, bir şehirde çocuklar, anneler gülerse, o şehirde güler ve o şehir güzelleşir. Çocuklarımıza ne kadar sahip çıkarsak, geleceğimize de o kadar sahip çıkmış oluruz. Çocuklarımız arabaların arasında, sokak ortasında oyunlar oynuyordu. Biz bugün burada çocuk sokağını oluşturarak, trafiğe kapalı bir alan oluşturduk. Onların güvenli bir şekilde oyun oynamalarını, annelerin de bu konuda huzurlu ve mutlu olmalarını gerine getirdik. İnşallah Karaköprü’müzün müsait olan tüm mahallelerinde çocuk sokağını kuracağız ve daha güzel bir Karaköprü meydana getireceğiz” dedi.

Kaybolmaya yüz tutmuş oyunlar çocuk sokağında bulacaklarını belirten Başkan Baydilli; “Baktığımız zaman çocuk sokağımızda geçmişten bugüne oyunlar mevcut. Misket, topaç, telli araba, bilyeli araba gibi kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımız bizim sokağımızda bulunuyor. Çocuklarımız geçmişte bizim oynadığımız oyunları görerek bugün, kavuştukları teknolojiye, kavuştukları refahı gördükleri zaman, belki bugünün kıymetini çok daha iyi anlarlar. Daha güzel işler olacaktır inşallah. Yapılan her şey Karaköprü’müz için, yapılan her şey çocuklarımız ve geleceğimiz içindir” diye konuştu. Öte yandan, Başkan Baydilli, 23 Nisan Cumartesi günü Mesire alanından düzenlenecek olan Karaköprü Belediyesi Geleneksel 5. Uçurtma şenliğine tüm vatandaşları davet etti. Çocuk sokağının açılışına; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri ve aileler ile çok sayıda çocuk katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195