Title of a News Article

Karaköprü'de muhteşem etkinlik

Karaköprü Belediyesi ve Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı işbirliği ile organize edilen Kutlu Doğum programı binlerce kişiyi buluşturdu. Anfi Meydanında gerçekleşen etkinlikte Tasavvuf Musikisinin verdiği müzik ziyafeti davetlileri kendinden geçirdi.

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçe Belediyesi ile Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı işbirliği ile Kutlu Doğum haftası etkinlikleri düzenlendi. Karaköprü Anfi Meydanında düzenlenen ve yoğun ilgi gören programa; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Şeyh Ahmet El Kadiri Hazretleri ve binlerce vatandaş katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan programda, Geylani Kız Kuran Kursunda eğitim gören Zeynep Emektar isimli minik bir kız çocuğunun okuduğu şiir davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı ile Karaköprü Belediyemizin Kutlu Doğum haftası münasebetiyle ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz programa hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Ne mutlu bize ki; Peygamber Efendimiz 1445. Doğumunun münasebetiyle bir araya geldik. Ne mutlu bize ki yine HZ Muhammed (S.A.V) ‘in ümmetiyiz. O olmasaydı olmazdık. Dünya onun için yaratıldı. O alemlere rahmet olarak gönderildi. O güzel ahlakı tamamlamak için gönderildi. Malumunuzdur ki şuan Dünya’da yapılan kötülüklerin ana sebebi, Veda Hutbesinde bizlere bıraktığı 2 tane tavsiyeyi bırakmamız.  1. Kuranı Kerimi, 2. Onun sünneti… Biz Kuranı Kerimi tutar ve onun sünnetini uygularsak emin olun hiçbir sorun ve problem kalmayacaktır inşallah. Bugün kan davaları var. Peygamber efendimiz bu kan davalarını 1400 yıl önce kaldırmış. Bakıyoruz; bugün ırkçılık var. Yine 1400 yıl önce peygamberimiz demiş ki; Siyahın beyaza, beyazın siyaha hiçbir üstünlüğü yoktur demiş. Ama yine biz onun sözünü dinlemediğimiz için bugün bunlar yaşanıyor. Ve yine demiş ki; kadınlar sizin emanetlerinizdir. O emanetlere sahip çıkın. Belki biz bu emanete sahip çıkmadığımız için kadınlarımıza şiddet var. Bu gösteriyor ki biz onun yolundan gitmediğimiz ve yolunu terk ettiğimiz için bunlar meydana geliyor. Ve biz Peygamber efendimizi tanır, onun güzel ahlakı ile ahlaklanır, onun yolunu tutar, onun söylediklerini yaparsak, Dünya gerçekten güzel bir hal alır. Ve bizler insanlık olarak gerek bu Dünya’yı ve gerek se ahiretimizi kurtarmış oluruz. Temennimiz bir an önce onun yolundan gitmek, onun tavsiyelerine uymak, onun gerçekten yaratılmışların en güzeli olduğunu bilip arkasından gitmektir. O hayatının her anlamında gerçekten insanlara örnek olmuştur. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) bizlere sunduğu merhamet ve şefkat vurgusunun tüm yaralara merhem olması temennisiyle tüm İslam aleminin kutlu doğum haftasını tebrik ederim ” dedi.

Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Şeyh Ahmet El Kadiri ise “Bizlere bu fırsatı sunan ve sağlayan Karaköprü Belediyesine ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. Rabbim hiçbir malın, mülkün ve evladın fayda vermediği kıyamet gününde sizlerin buraya gelişini ve onlara salih amel eylesin inşallah. Peygamber efendimizin muhabbeti ve sevgisi etrafından toparlanıp, bu sevgi ve muhabbet çatısı altında buraya gelen hepiniz hoş geldiniz. Allahü Teâlâ bir ayeti kerimede efendimizin doğumunu bize şu şekilde müjdeliyor.  Allahü Teâlâ’nın fazlı ve rahmeti, Peygamber (A.S.V)’ın doğumudur. İşte Allahü Teâlâ’nın alemlere rahmet olarak gönderdiği resulullahın doğumunu, Allahın rahmeti olduğundan dolayıdır ki İb-ni Abbas, bu ayeti açıklarken, Allahü Teâlâ’nın rahmeti Muhammed (A.S.V) ‘mın doğumudur.” diye konuştu. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın talebeleri tarafından ilahiler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Tasavvuf Musikisinin verdiği müzik ziyafeti programa gelen davetlileri kendinden geçirdi. Program hatim duası, okunan salavatlar ver sakal-ı şerif ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195