Title of a News Article

Karakoyun köprülü kavşağının temeli atıldı

.

Karakoyun köprülü kavşağının temeli atıldı
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma ve yıkım işlemleri tamamlanan Karakoyun Viyadük ve Köprülü Kavşağı’nın temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Şanlıurfa’da yıllardır yaşanan ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmak için büyük bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Belediyesi, yeni yollar, bulvarlar, köprülü kavşaklar, köprüler ve yeni viyadükler yapmaya devam ediyor. Yıllardır Şanlıurfa-Gaziantep yolunda yaşanan trafik sorununa yönelik çözüm üretmek için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Karakoyun Köprülü Kavşağını yapmaya karar verdi. Projelendirme çalışmalarının ardından bölgede 187 hanenin kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi 3 ay gibi kısa bir sürede yapmayı hedeflediği Karakoyun ViyadüK ve Köprülü Kavşağı’nın temelini attı.

Düzenlenen törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti il Başkan Yardımcısı Hasan Suyun, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Ali Aslan Bayık, Ak Parti ilçe başkanları, muhtarlar 
STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehir merkezindeki trafik sorunun çözmek temel projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Bizlerde Büyükşehir’in tüm kadroları olarak Şanlıurfa’nın 13 ilçesinin gelişimi ve kalkınması için var gücümüz ile çalışıyoruz. Hamd olsun hedeflediğimiz konulara ve sorunların çözümü noktasında bir bir ilerliyoruz. Kararlıyız, çözeceğiz, çözmek durumundayız. Bunun için millet bizlere bu hizmeti tebliğ etmiş bizlerde her dakikamızı Şanlıurfa’ya hizmet noktasında ayırmış bulunmaktayız” dedi.

 

 “Sorunlara kalıcı çözümler üretiyoruz”

Karakoyun bölgesinde yıllardır trafik sıkıntısı olduğunu belirten Çiftçi, “Bu yaptığımız proje 5-6 mahallemizi ilgilendiriyor. Bu mahallelerimiz yıllardır oturmuş durumda. Gerek Akşemsettin, Süleymaniye, Karakoyun ve Hızmalı mahallerimiz Caddesi ile sokakları ile oluşmuş durumda. Fakat bu bölgelerimizde trafik sıkıntıları var. Bu sorunları bizim yekûn olarak çözmemiz lazım. Bunun için Karakoyun ’un sağında ve solunda kamulaştırma yaparak hem yol genişletme hemde bu mahallelerin trafik sorunları ile ilgili çözümler üreterek bu mahallerimizi sistemli bir şekilde birbirine bağlayarak trafik sorunu çözeceğiz. Yeni yapımına başladığımız Kuzeybatı Çevreyolu Süleymaniye mahallesinde tıkanıyor ve devamı olmuyor. Bu yaptığımız proje ile oradan gelen araçlar Karakoyun ’un dibine inecek ve sağlı sollu yapacağımız yollar ile buraya gelerek kavşaklar bir birine bağlanacak” şeklinde konuştu.

 

“Yaklaşık 17 milyon kamulaştırma ve toplamda 19 milyon liralık maliyeti var”

Çiftçi, “Aynı şekilde Karakoyun üzerinde 4 adet köprü de yapacağız. Yıllardır bir takım eksiklikler vardı. Bu projemizde evlere verdiğimiz kamulaştırma bedeli 16 Milyon 750 bin lira toplam proje bedelimiz ise 19 Milyon lira. Projemizin toplamı kadar sadece kamulaştırmaya bütçe ayırmamız gerekiyor. Fakat buna rağmen Şanlıurfa için önemli ise proje adım atmaktan çekinmiyor ve sorumluluğu göğüsleniyoruz. Çalışkan olmaya, kaynak bulmaya ve bu sorunları tarihe gömmeye kararlıyız. Şanlıurfa Belediyecilikte kırsal da ve merkezde olmak üzere 13 ilçesinin tamamında altın çağını yaşıyor. Büyükşehir ile ilçelerimizin çehresi değişiyor. Büyükşehir yasası ile birlikte dağınık görünmesine rağmen 20 yıllık hizmeti 2 yıl gibi kısa bir sürede, 30 yıllık hizmeti 3 yıl gibi bir sürede gerçekleşti. Valiliğimiz, milletvekillerimiz ve bakanlıklarımızla mükemmel bir uyum içerisindeyiz. Bu birliktelik Şanlıurfa’mıza bereket olarak yansıyor” diye konuştu.

Öte yandan Süleymaniye, Ak Şemsettin, Hızmalı, Karakoyun ve Buhara mahallerinin trafikte rahat bir nefes alacağı Karakoyun Viyadük ve Köprülü Kavşağı ile Gaziantep karayoluna transit geçişi sağlanacak. Ayrıca Kuzeybatı Çevreyolundan kent merkezine gelecek olan vatandaşlar için bölgede Karakoyun deresi üzerine yapılacak olan 4 adet köprü ile bölgeye gelmeleri transit hale gelecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195