Title of a News Article

Kariyer günlerinin konuğu başkan ekinci oldu

 Kariyer günlerinin konuğu başkan ekinci oldu
banner206

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Bölümü’nün her ay rutin olarak gerçekleştirdikleri Kariyer Kulübü toplantısının baş konuğu Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci oldu.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda Geofit Çalışma Grubu, Kariyer Kulübü adlı toplantıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir, Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, GAPTEAM Eğitim Şube Birimi Sorumlusu Mehtap Saraçoğlu, GAPTEAM Müdürü İ.Halil Çetiner, Tarımcı Zeynep Yıldız, Kimyacı Murat Öztürkmen, TOBB Genç Girşimciler Başkanı Mahmut Barut, Fatoş Güllüoğlu Sonekinci ve Osman Çopur’un yanı sıra Harran Üniversitesi’nin öğretim üyeleri öğrencileri katıldı.

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen’nin moderatörlüğünde, Öğrencilere yönelik yapılan Kariyer Kulübü toplantısında Eyyübiye Başkanı Mehmet Ekinci duygulu anlar yaşadı. 1993 yılında Ziraat Fakültesinden mezun olan Başkan Ekinci, katıldığı Kariyer Kulübü toplantısında, gençlik günlerine değinerek öğrencilere hayatından bahsetti. İlk okulu köyde zorluklarla okuyan Ekinci, burada şimdiye kadar geldiği noktalara değinerek öğrenci yıllarını yad etti.

Ekinci, okumak için azimli ve çok hırslı olduğunu ifade ederek okumak için kilometrelerce yürüyüp şehir merkezine gelip okuduğunu belirtti. Başkan Ekinci Gazi Lisesi’nin ilk öğrencisi ve ilk mezunu olduğunu, ÖSS’de il birincisi olduğunu, İl birincisi olup Babasının tek şartla okul okuyacağını ve bu şartında Urfa dışında göndermeyeceğini belirterek Babasının baskısı ile Ziraat Fakültesi’ni yazdığını ve Ziraat Fakültesi’ni bitirerek Çiftçi bir aileden geldiğini için Ziraat Mühendisliğini kazandığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Başkan ekinci özellikle babasının zoru ile yazmış olduğu ve kazandığı ziraat mühendisliğini kazandığı için pişman olmadığını ve o zamanlar Şanlıurfa Ziraat Fakültesinin Diyarbakır Dicle üniversitesine bağlı olduğunu belirterek bu bölümden mezun olmuş biri olduğu için kesinlikle pişman olmadığı belirterek öğrencilere moral ve motivasyon verdi.

Kariyer Kulübü toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantı sonrası Başkan Ekinci öğretim üyeleri ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195