Title of a News Article

KAŞİP yine eylem yaptı

KAŞİP yine eylem yaptı
banner206

 Kamu Şirket Personelleri (KAŞİP) tarafından, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde çalıştıkları sırada işten çıkartılan 9 taşeron işçisi için hastane bahçesinde eylem düzenlendi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışan ve işten çıkarılan 9 işçi için eylem düzenleyen Kaşip üyeleri burada karton bir elbise giyerek, “Karton Yasa İstemiyoruz” yazdılar. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı eylemde konuşan KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın, işten çıkarılan 9 işçinin çıkarılmama sebeplerinin ne olduğu konusunda bilgilendirilme yapılmasını istedi.

Aydın, “Bizim can verdiğimiz yetemezmiş gibi birde işten atılmamız, asgari ücrete tabi tutulmamız hale de ağa- maraba ilişkilerine maruz kalmamız sizin vicdanınıza sığıyor mu? Bizimle ilgili çıkması gereken yasa 3 yıldır TBMM'de daha çıkmadı. Biz kesinlikle 'Karton yasa istemiyoruz' bize yapılacak olan yasalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gibi 'çelik' gibi yasalar olmalıdır. Karton yasalar bizi koruyamaz. Bugün bu hastanede 9 kişi işten çıkartıldı. Herhangi bir dayanağı olmadan bu işçi kardeşlerimizin işine son verildi. Birinin akrabası diye işlerine son verildi. Kadrolu işçiyi bu kadar kolay işten çıkartabiliyor musunuz? Sadece taşeron işçilerin üzerinde bir zulüm, baskı vardır" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195