Title of a News Article

Kavgada mahkûmun gözüne cam battı

.

Kavgada mahkûmun gözüne cam battı
banner206

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi`nde, Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu`nda hükümlü 27 yaşındaki Kenan Evsan ile tartıştığı infaz koruma memurları arasında kavga çıktı. Koğuşta başına çarpan Evsan`ın sağ gözüne cam batması sonucu yaralanıp, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Yaralama suçundan 4 yıl hapse mahkum olan Kenan Evsen, cezasının 2 yılını doldurduğu için bir süre önce Siverek Yarı Açık Cezaevi`ne konuldu. Cezaevinde kalan Evsan, dün gece koğuştaki arkadaşlarının yüksek sesle konuşmasından dolayı rahatsız oldu ve yerinin değiştirilmesi için infaz koruma memurlarıyla görüştü. İddiaya göre talebin ardından infaz koruma memurları ile Evsan arasında tartışma çıktı. Tartışmanın itişmeye dönüşmesinin ardından Evsan, koğuşta başını çarpınca koğuşun kırılan camları sağ gözüne battı. Kanlar içerisinde kalan Evsan, ambulansla Siverek Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Burada yapılan kontrolde gözünde yüzde 50 görme kaybı saptanan Evsan, ilk müdahalesinin ardından ameliyat için Şanlıurfa`ya sevk edildi.

 

AVUKAT: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Sağ gözünün görme yeteneğini kaybetme riski taşıdığını belirtilen mahkum Kenan Evsan`ın avukatı Cemil Hançer, infaz koruma memurları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledoi. Mahkumun durumunu öğrendikten sonra hastaneye geldiğini belirten avkuat Cemil Hançer, "Cezaevinde yaşanan olay sonrası olaya müdahil oldum. Müvekkilimin darp edildiği doktor raporu ve koğuştaki diğer mahkumlar tarafından doğrulandı. Doktor raporlarını aldık ve Cumhuriyet Savcılığına infaz koruma memurları hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Gözüne cam batan müvekkilimin sağ gözürü kaybetme ihtimali çok yüksek" dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195