Title of a News Article

Kaya'dan Bakan Çelik'e teşekkür

.

Kaya'dan Bakan Çelik'e teşekkür
banner206
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Meclis Üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu ve beraberindeki bürokratlar Şanlıurfa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

 

ÇELİK; "BİRLİKTE YÜRÜMEMİZ YARARLI OLACAK”

Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,  Şanlıurfa’nın çok ciddi bir tarım potansiyeli olduğunu ve Şanlıurfa’daki sorunların çözümü noktasında ilgili kurum ve kuruluşlarla beraber hareket etmek gerektiğini söyledi.  Bakan Çelik; "Aranızda olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum gerek Sayın başkan gerekse meclis üyelerine,  bizleri bir araya getirdiği için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şanlıurfanın tarım alanında sorunları var bu sorunların çözümü noktasında yalnızca bakanlık değil de tüm yetkili kurum ve kuruluşların birlikte çalışmasında yarar var bu anlamda borsa çok güzel imkanlar sunacak ve inanıyorum . Sayın başkanla zaten sürekli diyalog halindeyiz. Şanlıurfa çok büyük potansiyeli olan ama potansiyelinin farkında olmayan bir il. Bir fuar alanımız kongre merkezlerimiz olacak büyük şehirin büyük meseleleri ile uğraşıyoruz bunlar için dayanışsmaya ihtiyaç var birlikte hareket etmeye ihtiyaç var bizim kapımız her zaman sizlere açık.Özellikle tarım alanında yapmamız gereken birlikte istişare ile bu güzel mekanları kullanarak birlikte yürümemizin yararlı olacağı inancındayım.” diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde de bulunan Çelik, Borsa Binasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da beğenisini kazandığını belirtti.

 

GÜLPINAR; "URFA TARIMIN KALBİDİR”

Şanliurfa Ticaret Borsası yeni hizmet binasının Şanlıurfa’nın Şanına yakışan bir bina olduğunu ifade eden Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa’nın böyle bir binaya gerçekten ihtiyacının olduğunu söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Gülpınar; "Biliyorsunuz Şanlıurfa tarımın kalbi. Bu binada emeği geçen başta değerli başkan olmak üzere siz değerli meclis üyeleri ve personel de gerçekten bu binaya layıksınız. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha ses getirecek hizmetlere borsa vesile olacak. Tarım bakanının Urfa’dan olması hepimiz için bir şans. Biliyorsunuz Urfa’dan bir tarım bakanı olması tarımın kalbinde çok büyük bir şans hep birlikte tarımı daha ileri götürebilmek için urfa için kalkınma sağlamak adına bizler milletvekili olarak sayın bakanımızla beraber, borsayla beraber, tüccarlarımız ve  çifçilerle beraber hep birlikte özellikle gayret göstereceğiz” dedi.

 

BAŞKAN KAYA; "CUMHURBAŞKANIMIZ İL OLARAK BİZİM BİNAMIZIN AÇILIŞINI YAPTI”

Şanliurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binasının açılışını yapmakta, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in büyük emekleri olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de oda ve borsa olarak İlk Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binasının açılışını yaptığını ifade eden Kaya, Borsa Yönetimi, meclisi ve Personeli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiklerini belirtti.

 

KAYA; "AMACIMIZ, ÇİFTÇİMİZİN SATTIĞI ÜRÜNÜN FARKINA VARMASI”

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın Siverek, Viranşehir, İmamkeskin, Organize Sanayi ve Buğday Pazarı Tescil bürolarının olduğunu da hatırlatan Kaya, bürolarda laboraturaların olduğunu ve burada analizler yapıldığını ifade etti.

Tescil bürolarında laboratuarlar aracılığıyla çiftçiğinin sattığı malın kalitesinin farkında vardığını aktaran Kaya; "Sanaycilerimiz ve tüccarlarımız mal alırken laboratuar sonuçlarına göre fiyat farkı veriyorlar. Kalite ortaya çıkınca da hem verim hem de tohum yönünden tohum kaliteliyse çiftçi bu sefer o tohuma yöneliyor çiftçi ürün kalitesini ve fiyat farkını gördüğü zaman kaliteli ürün üretmeye çalışıyor. Bakanımızda çalışmak bizlere gurur veriyor. Şanlıurfa Borsası olarak bakanımızın yanındayız tarımla ilgili borsa olarak üzerimize düşen ne görev varsa da yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Gerçekleşen ziyarette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milletvekili Kasım Gülpınar ve beraberindeki bürokratlara Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan ve Meclis üyeleri çeşitli hediyeler takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195