Title of a News Article

Kaya, o projenin ne zaman biteceğini açıkladı

Kaya, o projenin ne zaman biteceğini açıkladı
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa ve Türkiye için önemli iki tane projeye imza attıklarını belirterek, Pamuk Lisanslı Depo Projesi’nin gelecek sezona yetişeceğinin müjdesini verdi.

Haber: Abdüselam YAVUZ

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Rekabetçi Sektörler Programına sunularak finansal destek alan Hububat Lisanslı Depoculuk Kurulumu için Teknik Destek Projesi Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Nevali Otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Enver Yalçın, Ümit Erol, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Salih Aydemir, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Hububat Lisanslı depo Projesi  Teknik Destek Ekibi Takım Lideri, Alexander Belozertsev ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  Avrupa Birliği’nden hem Pamuk Lisanslı hem de Hububat Lisanslı Depo Projesi için  Hibe desteği aldıklarını ve bununla birlikte hem Türkiye hem de Şanlıurfa için önemli projelere imza attıklarını söyledi.

 

“Projeler üretici ve sanayici açısından çok önemli”

Kaya, Şanlıurfa ekonomisinin gelişimine katkı sunmak ve Şanlıurfa’daki tarım ticaretinin rekabet gücünü arttırmak üzere Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından yürütülen Avrupa Birliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Hububat Lisanslı Depoculuğunun bir ekip çalışmasıyla devam ettiğini dile getirerek, Pamuk lisanslı Depo Projesi hakkında da bilgiler verdi.  Pamuk Lisanslı Depo Projesi’nin gelecek sezona yetişeceğini de kaydeden Kaya, Projelerin üretici ve sanayici açısından önemine de değindi.

 Kaya;  projeye verdikleri destekten dolayı; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e ve diğer herkese teşekkür etti. Şanlıurfa Ticaret Borsası İPA Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici ise;  Lisanslı depoculuğun sağlıklı, güvenli ve sigortalı depolama, Ürün satış döneminin bütün bir yıla yayılması, teminat gösterilerek uygun koşullarda kredi kullanılması gibi faydalarının olduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195