Title of a News Article

Kaya, salgın sürecini değerlendirdi

Kaya, salgın sürecini değerlendirdi
banner206
Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, covid19 salgını nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunarak, pandemi sürecini değerlendirdi.

Dünya genelinde halen etkisini sürdüren korona virüsü can almaya devam ediyor. Türkiye'de de, bu durum diğer birçok ülkeye göre azami bir şekilde vaka sayılarıyla sürüyor. 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, bu süre zarfı içerisinde borsa olarak neler yaptıklarını paylaştı. 

Kaya, yaptığı yazılı açıklama da şunları söyledi;


"Dünyayı çevreleyen virüs salgını, hem ekonomik hem de sosyal alanda etkilerini hissettirmeye devam etmektedir. İstatistiki veriler incelendiğinde, Türkiye’nin bu süreci siyasal mecrada gelişmiş diye tanımladığımız ülkelere göre çok daha iyi yönettiği anlaşılmaktadır. Bu noktada öncelikle gecesini gündüzüne katarak küresel ölçekli bir felaketle mücadele veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm kabinesine teşekkürü bir borç bilirim. Alınan tedbirler ve tedbirlerin kararlı uygulanması kamusal alanda farkındalık oluşturmuş, milletimiz de gösterdiği hassasiyet ile topyekûn mücadele mantığını tabana yaymıştır.

Yerel bağlamda Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak pandemi sürecinde üyelerimiz ve çalışanlarımız sağlığı için mesai saatleri düzenlemesi, üye işlemlerinde sosyal mesafe ve maske zorunluluğu, üye aidatlarının ertelenmesi ve pazarlarımızın giriş çıkışlarında maske dağıtımı ve ateş ölçümü gibi birtakım önlemler aldık. Şehrimizin virüsün yarattığı ekonomik daralmayı en hafif biçimde atlatabilmesi için gerekli merkezler ve birimlerle sürekli biçimde toplantılar düzenledik. Urfa ekonomisi ve üyelerimizin salgından minimum zarar görmesi için, ulaşabildiğimiz her platformda alınması gereken tedbirleri sıraladık ve bu taleplerimizin gerçekleşmesi için var gücümüzle mücadele ettik.

Hamdolsun ki, Allah’ın inayetiyle virüsün yayılımı Türkiye genelinde kontrol altına alınarak bir normalleşme süreci başladı. Ancak bu pek tabii ki, salgının tamamen bittiği manasını taşımıyor. Normalleşme, toplum tarafından sosyal mesafe ve sağlık bilgisi kurallarına çok daha sıkı bir biçimde uyulması gereken bir geçiş sürecidir. Bu noktada hemşerilerimiz her zamankinden daha dikkatli olmalı, emeklerin boşa gitmemesi için bugüne kadar gösterdiği hassasiyeti kararlılıkla sürdürmelidir.

Bilindiği üzere bir süre önce vefatını teessür içinde öğrendiğim değerli dostum Abdurrahman Nüvit Yetkin’i koronavirüsü atlatmış olmasına rağmen enfeksiyon dolayısı ile kaybettik. Ne yazık ki dün de kıymetli çalışma arkadaşımız Diyarbakır Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve TDİOSB Başkanı Resül Gündoğan’ın Hakka yürüdüğü haberi geldi. Her ne kadar normalleşme sürecine girmiş olsak da bu, tedbiri elden bırakabiliriz manasını taşımıyor.

Valiliğimizin ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla Kornavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Değerli hemşerilerim, bu zor günleri çabucak atlatmak yalnızca devletimizin aldığı önlemlerle mümkün olamaz. Bu noktada iş bizlere düşüyor. Unutulmamalıdır ki, bir kişinin tedbirsizliği onlarca kişiyi etkileyebiliyor. Vaka sayısındaki artış ancak bizlerin dikkatiyle durdurulabilir. Salgının boyutunu ve ciddiyetini hiçbir zaman unutmamalı, her daim buna göre hareket etmeliyiz.

Şanlıurfa’da, özellikle son günlerde vaka sayısında artış gözlenmektedir. Önümüzdeki günlerde daha fazla acı yaşamamak, bunun suçluluğunu hissetmemek için lütfen normalleşme sürecini hassasiyetle uyacağımız kurallar çerçevesinde sürdürelim. Gerekmedikçe sokağa çıkmayalım. Zorunlu hallerde ise mutlaka maske kullanalım, sosyal mesafeye dikkat edelim, dost meclislerini daha sonra hep beraber olmak üzere bir süre erteleyelim, kalabalık ortamlardan uzak duralım ve tokalaşmak, sarılmak gibi geleneksel alışkanlıklarımızı geçici olarak bir kenara bırakalım. Saygıdeğer hemşerilerim, sağlıklı günleri bizler imar edeceğiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195