Title of a News Article

"Kayıt dışıyla mücadele edeceğiz"

banner206

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ilçe genelindeki esnafın verdiği hizmetin kalitesini arttırmak amacıyla kayıt dışıyla mücadele edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin düzenlediği programa Başkan Demirkol'un yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay ve meclis üyeleri ile oda başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Bakay, belediye başkanlarından kayıt dışıyla mücadele etmesini istedi. Bakay, “Kayıt dışıyla ilgili bizim büyük sorunlarımız var. Esnafımızın kayıt dışında haksız rekabete vardıkları için bu kazançları, kayıt dışı esnafımız götürmektedir. Bu yüzden belediye başkanlarından ricamız; kayıt dışıyla ilgili ruhsatsız işyerlerinin denetlenmesi. Sağ olsunlar, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü belediye başkanlarımız bu sorunlarımızla ilgili bizimle ilgileniyor. Onlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakay'ın ardından konuşan Başkan Demirkol, hizmet sektöründeki kalitenin arttırılması için kayıt dışında hassas davrandıklarını söyledi. Başkan Demirkol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Esnaf Odası'nın misafiri olarak kendilerinin bizden, taleplerini, sıkıntılarını, ihtiyaçlarını dinledik. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere belediye olarak bu hususta çalışmaları yapacağız. Taleplerinden birisi, kayıt dışı. Kayıt dışıyla mücadele edeceğiz. Bütün esnaflarımızın kayıt altına alınması, halkımızın aldığı hizmetler yönünden de kalite getirecektir. Bu bakımdan hem esnafımıza, hem de halkımıza hizmet eden, hizmet sektörlerinde kalitenin arttırılması için kayıt dışında hassas davranacağız. Bu hususta, esnafımızın çalışma şartlarında kolaylık sağlamak amacıyla elimizden geleni yapacağız. Bir ülkenin, şehrin kalkınmışlığını, ekonominin hareketliliğini, bir takım göstergeler vardır. Bir ülkenin kalkınmışlığında, çimento ve elektrik tüketimi baz alınır. Bizimde küçük ölçekli olarak, esnafımız hayatından memnunsa esnafımız halkımıza kaliteli hizmet sunuyorsa, bu üçüncü gösterge de ekonominin canlı olduğunu gösterir. Esnafımızın her zaman yanındayız. Bu hususta yapılması gereken her şeyi yapacağız. Bizim ayrıca, Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarakta, esnaflarımızın alt kademelerinde meslek edindirmeyle ilgili çalışmalarımız var. İhtiyaç duydukları zaman, rehberlik hizmeti de verebiliriz."

Program, Başkan Demirkol'un ardından diğer katılımcıların konuşması devam etti ve çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195