Title of a News Article

Kaymakam, Urfa'dan aday adayı oldu

Kaymakam, Urfa'dan aday adayı oldu
banner206

 Manisa'nın Soma İlçesi Kaymakamı Urfalı Bahattin Atçı, milletvekili aday adayı olmak için istifa etme kararı aldı. İstifa dilekçesini salı günü verip memleketi Şanlıurfa'dan AK Parti'den  aday adayı olacağını açıklayan Atçı, "Ülkemin çok farklı köşelerinde hizmetlerde bulundum. Artık memleketim için de hizmet yapmak için aday oldum" dedi.

Geçen 13 Mayıs'ta, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta meydana gelen yangın sonrasında 301 madenci yaşamını yitirdi. Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yöneticilerin bölgeden ayrılmasıyla işçiler, aileleri ve ilçe halkıyla başbaşa kalan, en büyük mülki amir konumundaki Kaymakam Bahattin Atçı oldu.

 

GÖSTERİ YAPANLARIN ARASINA KATILDI

Facianın ardından büyük acının yaşandığı ilçede ortaya çıkan belirsizlik sonrasında işçiler sık sık protesto gösterilerinde bulundu. Bu gösterilerin hemen hepsinde Bahattin Atçı, kaymakamlık binası önünde toplanan işçilerin arasına katıldı. Onlarla süreçle ilgili bilgileri paylaştı. Sabırla işçilerin sorunlarını dinleyip, olası olayların da önüne geçmeyi başardı. Bu çabalarıyla işçilerle, hem hükümet hem de işveren arasında arabuluculuk da yapmış oldu. Bunun yanı sıra facia sonrasında ilçeye gönderilen yardımların doğru ve adil olarak dağıtılması için ekip kurdu. Yardımları spor salonunda sınıflandırdıktan sonra, market sistemiyle madenci ailelerinin almasını sağladı. Büyük miktardaki yardımlar, özellikle gıda yardımları, böylelikle bozulmadan dağıltıldı. 6 bin 666 zeytin ağacının söküldüğü Yırca'da da, yine gerilimin tırmanmaması için çaba gösteren Atçı, köylülerin dayak yediği gün gerekli önlemleri almadığı gerekçiyle ise, çevrecilerin eleştirilerini aldı.

 

ARTIK SİYASET ZAMANI

Yine işçiler için hazırlanan iki inşaat projesinin de biran önce hayata geçmesi için, gerekli ön hazırlıkların süratle tamamlanmasını sağlayan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, uzun yıllardır düşündüğü siyaset için yola çıktı. Atçı, ilk olarak kaymakamlıktan istifa etmek için hazırladığı dilekçesini, önümüzdeki salı günü Manisa Valiliği'ne verecek. Yaklaşık 22 yıldır Mardin, Adıyaman, Sinop ve Trabzon'da vali yardımcılığı, Kütahya Dumlupınar, Adıyaman Tut, Muğla Milas, Çanakkale Bayramiç ve son olarak da Soma'da kaymakamlık yapan Bahattin Atçı, memleketi Şanlıurfa'dan, AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

 

SEÇİLEMEZSE SOMA'YA DÖNECEK

Artık uzun yıllardır istediği siyasete biraz da çevresindekilerin telkinleriyle adım attığını söyleyen Bahattin Atçı şöyle dedi:

"Ülkemin çok farklı köşelerinde uzun yıllar hizmetlerde bulundum. Artık memleketim için de hizmet etme zamanının geldiğine inanıyorum. Bunun için görevimden istifa edeceğim. Daha sonra memleketim Urfa'ya gideceğim ve orada ilk olarak aday olmak için sonra seçilmek için en sonunda da hizmet için mücadele edeceğim" dedi.

Bahattin Atçı, meclise girememesi durumunda ise, tekrar Soma'ya dönüp görevine devam edeceğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195