Title of a News Article

Kenger pazara indi

.

Kenger pazara indi
banner206

Baharı müjdeleyen kenger otu, pazara indi. Baharı müjdeleyen kenger otu, pazara indi. Sakızı, kahvesi, yemeği ve turşusu yapılan otun kilosu 4 TL'den satılıyor.

Güneydoğu Bölgesi'nde yetiştirilen Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yoğun olarak tüketilen kenger otu, pazara indi. tezgahlarda yerini alan kengerin kilosu ise 4 TL'den satışa sunuluyor. İlçede günde yaklaşık 5 ton kenger tüketildiği ileri sürülürken, yılın ilk ürünü ise vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Kengerin diğer sebzelerden fiyat olarak daha uygun olduğunu belirten kenger satıcıları ise vatandaşların fiyattan memnun olduğunu kaydetti. Satışların yüzlerini güldürdüğünü belirten satıcılar, insanların kilolarca kenger aldığını ifade etti. Vatandaşlar ise kenger otunu çok sevdiklerini belirterek, uzun bir bekleyişin ardından yeniden kenger otunun tezgahlarda olmasına sevindiklerini kaydetti.

Özellikle Karacağ eteklerinde yetişen kenger otu, bölge insanı tarafından baharı müjdeleyen ot olarak da biliniyor.

 

Kenger otunun tüketimi

Kenger otu, Güneydoğu Bölgesinde yemek yapımında kullanılır. Turşusu kurularak da tüketilen kengerin kavrularak ise yemeği yapılıyor. Ayrıca yumurtalı ve yoğurtlu hafif yemek yapımlarında da kullanılan kenger otunun kökünden ise sakız üretiliyor. Kenger otundan Ege Bölgesinde ise kahve yapılıyor.

 

Kenger otunun faydaları

Kramp çözücü olduğu bilinen kenger otunun migrene karşı faydalı olduğu belirtilir. Sindirim sistemine de iyi geldiği söylenen kenger otu, sinirleri güçlendirir ve kanı temizler. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olan kenger otundan yapılan sakızın ise dişleri temizlemekte ve diş etlerini kuvvetlendirdiği biliniyor. Özellikle karaciğer organı için çok faydalı olan kenger otu, karaciğer yağlanmasına karşı tavsiye ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195