Title of a News Article

“KENT KONSEYİ LİSTESİNDE LİYAKAT ESAS ALINMAMIŞTIR”

Mimar Bahattin Çelik; “Kent konseyi demek şehire sağlık, eğitim, şehircilik planlaması, inşaat, tarım ve hukuki olarak katkı sağlayacak projeler üretip şehirin yöneticileri ile görüşmelerde bulunmak ve projelerin uygulanma aşamasının takipçisi olmaktır ancak yayınlanan listeye bakarsak bu saydığımız şehiri şehir yapan temel taşlarının temsilcileri bulunmamaktadır.” Dedi.

“KENT KONSEYİ LİSTESİNDE LİYAKAT ESAS ALINMAMIŞTIR”
banner206

Başkan Erkan Sözen tarafından yürütülen Kent Konseyi 5 Ekim günü kongreye giderek seçim kurulu yapacak. 5 Ekimde gerçekleşecek genel kurul toplantısında 1200 seçmenden 250’ye düşürüldüğü iddia ediliyor.

SEÇİM İPTAL DİLEKÇEMİZİ VERDİK, DAVA SÜRECİNİ BAŞLATTIK

Mimar Bahattin Çelik, Şanlıurfa idare mahkemesine başvuru yaparak, Şanlıurfa kent konseyi seçimi iptali için dava açtı.

Şanlıurfa idare mahkemesine baş vuru yaptıktan sonra bina önünde açıklama yapan Mimar Bahattin Çelik açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bugün burada kent konseyi seçimleri için açıklama yapma gereğini duyduk. 5 Ekimde yapılması planlanan Şanlıurfa kent konseyi seçimlerinin kent konseyi yönetmeliğine aykırı bir şekilde yönetmeliğin 8. Maddesine göre delege listesi usule uygun düzenlenmemiştir.

Yayınlanan liste 15 Hazirandaki başvuru yapmış olan listeye göre yaklaşık 950 muhtar kooperatif dernek vakıf sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşları yönetmeliğe aykırı bir şekilde usulsüz uygulamalar ile listeden çıkarılmıştır. Yapılacak olan seçimli genel kurul listesine bakarsak bu liste seçim demokrasisini, tarafsızlık ilkesini ve rekabet ortamını hiçe saymıştır.

Yapılan bu usulsüz uygulama Şanlıurfa’nın gelişimine katkı sağlamak ve gelecekte Şanlıurfa’mızın daha yaşanabilir bir kent olması için çaba sarfeden liyakat sahibi insanların umudunu kaybetmesine neden olmaktadır.

ŞEHİRİ ŞEHİR YAPAN TEMEL TAŞLARININ TEMSİLCİLERİ BULUNMAMAKTADIR

Kent konseyi demek şehire sağlık, eğitim, şehircilik planlaması, inşaat, tarım ve hukuki olarak katkı sağlayacak projeler üretip şehirin yöneticileri ile görüşmelerde bulunmak ve projelerin uygulanma aşamasının takipçisi olmaktır ancak yayınlanan listeye bakarsak bu saydığımız şehiri şehir yapan temel taşlarının temsilcileri bulunmamaktadır.

Tabipler odasının bulunmadığı bir kent konseyinde ne kadar sağlık konuşulabilir, baronun olmadığı bir ortamda hukuktan ne kadar bahsedebilirsiniz ki hele ki şehrimizin en büyük problemi olan gecekondulaşma ve kaçak yapı problemlerini inşaat mühendisleri olmadan çözemezsiniz, Her platforma tarım şehiri diyoruz ama doğru tarım için ziraat mühendisi şarttır listeye bakarsak onlarında temsilcisi yok. Daha nicelerini sayabililiriz.Ticaret borsası, makina, elektrik mühendisleri odası vb.Tüm bunları yan yana getirdiğimizde yayınlanan listede liyakat esas alınmamıştır.

Yapılması planlanan seçimli genel kurul Yönetmeliğe aykırı işlemler yapıldığı için bugün seçimin durdurulması ve resmi çağrı ilanı yapıp sivil toplum kuruluşlarının hakkı olan  kayıtlarını yapması, demokratik ve şeffaf bir seçimin yapılması hususunda idare mahkemesine iptal dilekçemizi vermiş olup dava sürecini başlatmış bulunmaktayız.

 Adaletin temsilcisi görevlilerimizin bu konu hakkında gereken hassasiyeti göstereceğine en kalbi duygularımızla inanıyoruz. Teşekkür ederim.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET CANBEK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195