Title of a News Article

Kent Konseyi Seçiminin İptali İçin Mahkemeye Başvuru Yapacak

Şanlıurfa’da 5 Ekim günü gerçekleşmesi beklenen Kent Konseyinde seçim usulsüzlüğü yapılacağı iddiasıyla Mimar Bahattin Çelik, Usulsüzlüğü Şanlıurfa Adliyesi İdare Mahkemesine başvuru yapacağını açıkladı.

Kent Konseyi Seçiminin İptali İçin Mahkemeye Başvuru Yapacak
banner206

Yıllarca sahipsizlik nedeniyle çalışmalarına ara veren Kent konseyi kentin sorunlarını yeniden ele almak amaçlı olarak toplanmış ve yeni Başkanlarını seçmişti.

 Mevcut Başkan Erkan Sözen tarafından yürütülen Kent Konseyi 5 Ekim günü kongreye giderek seçim kurulu yapacak. 5 Ekimde gerçekleşecek genel kurul toplantısında 1200 seçmenden 250’ye düşürüldüğü ve delege listesinde ise Mimar, Mühendis, Avukat, Doktor listeden çıkartılırken oluşacak yeni listede tenzii ederek Kasap, Çaycı ve Terzi gibi mesleki kuruluşların yer alması çalışması yapılacağını iddia eden Mimar Bahattin Çelik, “5 Ekim günü yapılacak Kent Konseyinin iptali için İdare Mahkemesine başvuru yapacağını açıkladı.

 Çelik: “26 Eylülde yayınlanan genel kurul listesi herkes gibi bizi de şoka uğrattı. Yapılan açıklama ile yayınlanan genel kurul listesinde yönetmelik olarak usulsüzlükler var. Yapılan açıklama Yönetmeliğin 5. maddesine göre Çağrı yapılarak, 8. maddesine göre genel kurul üyesi olacak kişilerin Kayıt Güncellemesi yapılmıştır şeklindedir. Ancak kayıt güncellemesi kent konseyi resmi sitesinde 27 mayısta yayınlanmış olup 15 haziranda sona erecek ve 30 haziranda seçimli genel kurula gidilecektir şeklinde kamuoyuna bildirmişlerdi. Yaklaşık 1200 delegenin kayıt yaptığı listede ne hikmetse 1-2 gün kala seçim kentteki insanlarla dalga geçilecek şeklinde sehven seçim iptal kararı yayınlanmıştır. O tarihten itibaren bugüne kadar resmi bir şekilde kayıt güncellemesi ilanı yapılmamıştır. Son paylaştıkları listede yaklaşık 950 muhtar, STK, oda, dernek, vakıf vb. üyenin kaydı herhangi bir üyelik silme kararı olmadan listeden devre dışı bırakılmıştır. Yapılan işlem usul dışıdır. Derhal bu yaptıklarından vazgeçmelidirler.15 Haziran da yapılan kayıt başvurularında 400 muhtar varken 26 Eylülde yayınlanan listede 23 muhtar bulunmaktadır. Yönetmeliğin 8.maddesinin ç bendine göre Mahalle sayısı yirmiye kadar olan belediyelerde bütün mahalle muhtarları, diğer belediyelerde belediye başkanının çağrısı üzerine toplanan mahalle muhtarlarının toplam muhtar sayısının yüzde 30’unu geçmemek ve 20’den az olmamak üzere kendi aralarından seçecekleri temsilcileri uygun liste yayınlanmamıştır. Aynı şekilde şehrin sivil toplum kuruluşlarını hangi eleme sistemi ile elediklerini açıkçası çok merak ediyorum. Yayınlanan genel kurul listesi usule uygun olmadığından Şanlıurfa idare mahkemesine Şanlıurfa kent konseyi seçimi iptali içi başvuru yapacağım.’

 Yaptığı açıklamalara devam eden Mimar Bahattin Çelik listede liyakatin olmadığı, Tarafsızlık ilkesine açık bir şekilde uyulmadığı, rekabet ortamının sıfıra indiği bir liste gördüğünü dile getirdi. Haksız bir şekilde listede ismi olmayan kurum, kuruluş, sendika, dernek, muhtar vb. haklarını şehrin bilinçli bir genci olarak yarınlara umutlu bakmak için hukuki olarak takipçisi olacağını belirtti.

Kaynak:Urfanatik

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2019, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195