Title of a News Article

Kent ve gençlik çalıştayı düzenlendi

Kent ve gençlik çalıştayı düzenlendi
banner206

Eyyübiye Belediyesi tarafından dün, 1.’si düzenlenen ve her yıl yapılması planlanan 1. Kent ve Gençlik Çalıştayı programına, ilgi yoğun oldu. Şanlıurfa’nın her kesiminden katılımın olduğu çalıştay’da gençlere yönelik önemli konuşmalar yapıldı.

Nevali Otel’de gerçekleşen 1. Kent ve Gençlik Çalıştayı’na Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaparken, Eşleri Ayşe Ekinci’de kendisine eşlik etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bazı Sivil toplum örgütü Başkanları, dernek, vakıf ve oda temsilcileri ile genç iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın düzenlenmesinin sebepleri ise 8 maddeden oluştu. Bunlar; Gençler arasında girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, gençlerin eğitim sorunları, gençlerin kariyer istihdam ve girişimcilik sorunları, gençlerin sivil toplum faaliyetleri ve hayat durumları (sağlık, spor ve çevre), gençlerin insani ahlaki  ve madde bağımlılığı, engelli gençler ve kent, gençlik politikaları, geleceklerine yön verecek olan politikaların oluşmasında kendilerinin rol alması, gençlik ve medya konuları olarak belirlendi.

Çalıştaya katılım sağlayan grupların konulara göre yapmış oldukları çalışmalar çerçevesinde alınan aksiyonlar, fikirler öneriler ve eleştirilerin yer aldığı sonuçlar, kaleme alınıp kitapçık olarak yayınlanması planlandı.

Sabah saat 09:30’da başlayan 1. çalıştay programında açılış konuşmasını gerçekleştiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, katılım sağlayanlara teşekkürlerini ileterek; “Öncelikle böyle bir çalıştaya neden ihtiyaç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Eyyübiye ilçesi, 363 bin nüfuslu bir ilçe ve yaş ortalaması 19.4 olan bir ilçe. Sadece ilk öğretim çağında 130 bin öğrencisi olan bir ilçe. Yaptığımız sosyal anket araştırmaları sonucu, nufüsün yüzde 60’ı, en fazla ilk okul mezunu olan bir ilçe. Bir taraftan turizm zenginliklere sahip, diğer taraftan da varoşların olduğu bir ilçe ve özellikle de gelecek noktasında gençleri yetiştirme anlamında gerek spor alanları gerek sosyal alanlar ve sosyal faaliyetler konusunda kısıtlar içinde olan bir ilçe. Biz şuna inanıyoruz, eğer gençlerle ilgili güzel projeleri başlatabilirsek, gelecek konusunda da sıkıtılar yaşamayız. Bu çalıştayın sonunda çıkacak sonuçta da bizler, milli ve manevi değerlere sahip gençlik konusunda yerel yönetime neler düşüyorsa peşinen de bunları uygulayacağımızı ifade etmek istiyoruz. Şuan itibariyle merkezde bulunan 36 mahallemizin 36’sında spor salonlarını açıyoruz ve buradaki hedefimiz 5 bin çocuğumuza gencimize iyi bir şekilde ulaşmak yine gençlik merkezlerini kurmak amacıyla da imar düzenlemeleri yaptıklarımız var” dedi ve gençlere yönelik belediye olarak hazırladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, “Değerli Şanlıurfalılar, gençlik ilgili sözü olmayan insanların hiçbir konuda sözü yoktur. Çünkü sonuçta, onlar hakkında plan projemiz, değerimiz, hedefimiz yoksa siz geleceği kaybetmişsiniz demektir.” İfadelerini kullandı.

 

BAKAN ÇELİK, BAŞKAN EKİNCİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak düzenlenen çalıştay ile ilgili konuşma kürsüsünde konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibini bu güzel çalışmadan dolayı tebrik ederek şunları söyledi;

“1. Kent ve Gençlik Çalıştayı adı altında düzenlenen bu çalışmayı başarılı geçmesini diliyorum. Gençlik, önemli bir başlık, gençlik gelecek demek, gençliği olmayanın geleceği yok. Biz gençlerin kıymetini bilmek durumdayız. Ama genç kardeşlerimizde gençliğin kıymetini bilmek zorundalar. Biz sizin, sizde kendinizin kıymetini bilirseniz, inanıyorum ki çok hızlı bir şekilde yol alacak büyük bir dayanışma ortaya çıkar.”

Yapılan bu konuşmaların ardından, salonda bulunan katılımcıların sorunları, talepleri ve gelecek noktasındaki beklentileri dinlendi. Çalıştay, yaklaşık 6 saat sürdü.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195