Title of a News Article

Kesik baş cinayeti sanığına müebbet istendi

 Kesik baş cinayeti sanığına müebbet istendi
banner206

Adana'da cesedi foseptik çukurunda bulunan adam ile eşcinsel ilişki yaşadıktan sonra öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında, ömür boyu cezası istemiyle dava açıldı.

Şanlıurfa’da mobilyacılık yapan Mehmet Şahin Salmaş (44) ve Adana’da yaşayan Abdurrahman Y. (44) iddiaya göre gay sitesinde tanıştı. 24 Nisan 2013’te ailesine 'otomobil satın almak için Adana’ya gidiyorum' diyerek ayrılan Salmaş’tan bir süre sonra haber alamayan ailesi polise başvurdu.

Başvurunun ardından Mehmet Şahin Salmaş’ın bulunması için Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu’na bağlı polislerden özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip, yaptığı çalışma sonucunda Salmaş ile Abdurrahman Y.'nin gay sitesinde tanıştıklarını ve toplam 76 kez telefonla görüştüklerini belirledi. Bu gelişme üzerine Abdurrahman Y.'nin evine operasyon düzenlendi. Abdurrahman Y.'nin evinin bahçesindeki kanalizasyonun iş makinesi ile açılması üzerine bir poşetin içinde Salmaş’ın kesik başı ile kemik haline gelen cesedi bulundu. Abdullah Y. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı iddianamesini hazırladı. İddianamede Mehmet Şahin Salmaş ile Abdurrahman Y.'nin olaydan önce farklı tarihlerde 3 kez bir araya geldiğini ve Salmaş’ın Gaziantep, Osmaniye, Adana ve Mersin’e malzeme alma bahanesiyle giderek internetten tanıştığı erkeklerle eşcinsel birliktelikler yaşadığı belirtildi. Abdurrahman Y. hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

Sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195