Title of a News Article

Kırsalda su sorunu tarihe karışıyor

Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük 7'nci ili olan Şanlıurfa'da 3 bin kırsal yerleşim bölgesine hizmet ulaştırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, son olarak Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu-Yolçatı kırsal mahallesindeki su sorununu çözüme kavuşturdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu-Yolçatı kırsal mahallesindeki teknik çalışmalarının ardından sondaj kuyusu açarak mahallelinin su sorununa çözüm buldu.

İçme suyu temini için teknik personelin yapmış olduğu etüt çalışmaları neticesinde başlatılan sondaj açma işlemi başarıyla sonuçlandı. Meskenlere suyun ulaştırılması için şebeke çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü Uğurlu-Yolçatı kırsal mahallesinde vatandaşlar çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

5 yıldan bu yana susuzluk sorunu yaşadıklarını ve Büyükşehir Belediyesine sorunu iletmeleri ile ekiplerin bölgeye gelerek çalışmalarına başladığını belirten mahalleliler, "Yıllardır su sorunu yaşıyorduk. Allah razı olsun derdimizi Büyükşehir Belediyesine söyler söylemez ekipler geldi, çalışma başlattı ve kesintisiz içme suyuna kavuştuk. Emeklerinden dolayı tüm Büyükşehir çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

 

SON BİR YILDA 99 SONDAJ KUYUSU AÇILDI

Şanlıurfa kent merkezi ve 13 ilçelerde yoğun çalışma temposunu sürdüren ŞUSKİ, bir taraftan uzun ömürlü ve kaliteli yeni şebeke hatları döşerken diğer yandan gelen öneri ve talepleri anında değerlendiriyor. Son bir yılda 99 sondaj kuyusu açan Büyükşehir Belediyesi, Alo 153 İletişim Merkezi'ne gelen öneriler doğrultusunda vatandaşların taleplerine en kısa sürede çözüm bulmaya devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195